10 Mayıs 2024 Cuma

Almanya askeri rolünü artırmak istiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ortak bir Avrupa Birliği dış politikası için "Avrupa Güvenlik Konseyi"nin kurulması önerisinde bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ortak bir Avrupa Birliği dış politikası için "Avrupa Güvenlik Konseyi"nin kurulması önerisinde bulundu. Maas burada kararların oy çokluğuyla alınmasını önerdi.
 
Maas, Alman hükümetine bağlı yüksek öğrenim kuruluşu olan Federal Güvenlik Politikası Akademisi'nin düzenlediği 2018 Alman Güvenlik Politikası Forumu'nda konuşma yaptı.
 
Maas "Yeni dünya düzeninde Almanya ve Avrupa'nın daha fazla sorumluluk alması gerekiyor" dedi. Bu sorumluluğun gerektirdiği sivil ve askeri enstrümanları Avrupalı ortaklarıyla birlikte geliştirmesi gerektiğini savunan Maas, ortak bir Avrupa Birliği (AB) dış politikası için bir "Avrupa Güvenlik Konseyi" oluşturulmasını önerdi.
 
ALMANYA ASKERİ TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Almanya geçtiğimiz günlerde kuzeydoğu bölgesinde ve kıyı noktalarında askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta Doğu Avrupa ile yaşanabilecek bir çatışma senaryosu merkeze alınırken, Rostock bölgesindeki askerlerin herhangi bir işgal saldırısına hazır olup olmadıkları denenecek. Tatbikatta Almanya'nın hava filosu da yer aldı.