25 Nisan 2024 Perşembe

Alman devleti Young Struggle üyelerine işbirliği dayatıyor

Almanya'da istihbarat birimi Young Struggle üyelerini taciz ediyor, işbirliği dayatmasında bulunuyor. YS üyelerine yönelik baskılara karşı açıklama yapan AvEG-Kon, sosyalist gençlerin yanında olduğunu söyledi, sosyalist gençlere yönelik sindirme saldırılarına karşı devrimci parti, örgüt ve antifaşistleri Young Sturggle'ı sahiplenmeye çağırdı.

Türk devletinin sosyalist gençlere yönelik baskı, tehdit, işbirliği, ajanlaştırma dayatmalarının benzerine Alman devleti başvuruyor. Almanya'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle üyelerinin evleri istihbarat tarafından aranıyor, taciz ediliyor, "özel görüşme" adı altında işbirliği dayatılıyor. Alman polisi ve istihbaratı ayrıca Young Struggle'ın bayrak ve sembollerini kriminalize etmeye çalışıyor.

AVEG-KON: SOSYALİST GENÇLER YALNIZ DEĞİLDİR
Alman devletinin sosyalist gençlere yönelik baskılarına ilişkin açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), "Sosyalist gençlerin yanındayız. Young Struggle yalnız değildir" dedi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da gençler içinde sosyalist mücadeleyi büyütmek amacıyla örgütlenen Young Struggle üyelerine yönelik Alman istihbaratının sindirme ve korkutma çabalarına işaret eden AvEG-Kon, "Young Struggle üyesi gençler, evleri istihbarat tarafından aranarak, taciz ediliyor, 'özel görüşmeler' için davet ediliyor ya da eylemlerde Young Sturggle bayrak ve sembolleri kriminalize edilmeye çalışılıyor" dedi.

ALMAN VE TÜRK DEVLETİNİN ÇIKARLARI ORTAK
Young Struggle'ın haksızlıklara, sömürgeci savaşlara, kadına yönelik şiddete, kapitalist sömürüye karşı ezilenlerin adaletini savunan sosyalist bir gençlik örgütü olduğunu hatırlatan AvEG-Kon, "Emperyalist Alman devletinin sosyalist gençlere yönelik bu sindirme politikasının Türk devleti ile çıkar ortaklığının dışında düşünülemeyeceği ortadadır. Kürdistan ve Türkiye'deki faşist diktatörlüğe karşı olan direnişin en ön saflarında yer alan gençler ile Avrupa'daki gençlerin çıkarları ortak olduğunu biliyoruz. Enternasyonalizmin en değerli örneklerini yaratan Young Struggle sosyalizm için meşru mücadelesini büyüterek ilerleyecektir" diye belirtti.

Young Sturggle sosyalist mücadelesini Ivana Hoffmann'dan devraldığı ideallerle sürdürdüğüne işaret eden AvEG-Kon, "Ne Alman devleti ne de onun işbirlikçisi sömürgeci faşist Türk devleti sosyalist gençleri bir adım geri attıramayacaktır. AvEG-Kon olarak Alman devletinin Young Struggle'a yönelik sindirme saldırılarına karşı sosyalist gençlerin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz" diye kaydetti.

YOUNG STURGGLE SAHİPLENME ÇAĞRISI
AvEG-Kon açıklamasında, devrimci parti, örgüt ve antifaşistlere sosyalist gençlere yönelik sindirme amacı taşıyan saldırılara karşı Young Sturggle'ı sahiplenme çağrısı yapıldı.