12 Mayıs 2024 Pazar

Alişer Deniz Tugayı savaşçısı Qendil Serêkanîyê şehit düştü

Şehit Alişêr Denîz Tugayı'na bağlı Şehid Mazlûm Aktaş Taburu savaşçılarından Qendîl Serêkanîyê, Deyr ez Zor'un Hecin bölgesinde IŞİD çeteleri ile girdiği çatışmada şehit düştü.
Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Deyr ez Zor'da faşist IŞİD çetelerine karşı yürüttüğü temizlik operasyonu sürüyor. IŞİD son kalesi durumundaki alanları savunmak için ciddi bir direniş sergiliyor. Ellerindeki tüm imkanları seferber eden IŞİD'in saldırılarında DSG savaşçıları da hayatını kaybediyor. Deyr ez Zor çevresinde, sürdürülen operasyonlarda çete öldürülürken, çetelerin denetimindeki alanlanda DSG savaşçıları tarafından özgürleştiriliyor.
 
IŞID çetelerine karşı, Hecin bölgesindeki operasyonlara katılan Şehit Alişêr Denîz Tugayı'na bağlı Şehit Mazlûm Aktaş Taburu savaşçılarından Mihamed Ehmed'in (Qendîl Serêkanîyê) şehit düştüğü ailesinin teşhisinden sonra kesinleşti. 25 Kasım'daki saldırılarda, şehit düşen Qendîl Serêkanîyê Arap ulusuna mensup bir savaşçıydı.
 
SERÊKANÎYÊ'DE KİTLESEL TÖREN
 
Qendil Serêkanîyê, ailesinin yaşadığı Serêkanîyê'de yapılan kitlesel bir törenle bugün son yolculuğuna uğurlandı. Qendîl Serêkanîyê mensubu olduğu Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları tarafından hastaneden alındı. Kürtçe ve Arapça sloganlarla yürüyen farklı uluslara mensup yüzlerce emekçi, şehitlerine sahip çıktı.
 
Qendil Serêkanîyê ile aynı cephede şehit düşen bir başka DSG savaşçısı Xalit El Bedevi ile birlikte Serêkanîyê Şehitliği'nde askeri bir törenle uğurlandı. Törene, Serêkanîyê'de bulunan kurum temsilcileri, DSG, YPG, YPJ ve MLKP savaşçıları katıldı.
 
Askeri törenin ardından, kitle şehitler için açılan taziye çadırlarını ziyaret etti.