28 Mart 2024 Perşembe

AKP HDP'li Güzel'in vekilliğini düşürmek için Meclis mesaisi başlattı

Sarayın medyasına servis edilen fotoğraflarla hedef gösterilen Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi amacıyla Karma Komisyon'da görüşmeler başladı. Basına kapalı yapılan komisyon görüşmelerinden, üye olmayan vekillerin çıkarılması tartışmaya neden oldu.

Saray medyasının hedef gösterdiği HDP milletvekili Semra Güzel ile ilgili fezlekeye ilişkin Meclis'te görüşmeler başladı. Karma Komisyon'da gerçekleştirilen görüşmelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Murat Çepni, Abdullah Koç, Oya Ersoy, Hüseyin Kaçmaz, Züleyha Gülüm, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Erdal Aydemir, Ayşe Sürücü, Nuran İmir, Filiz Kerestecioğlu ve Celadet Gaydalı, Mahmut Toğrul ve Necdet İpekyüz katıldı.

BOZDAĞ: HAZIRLIK KOMİSYONU KURULACAK
Komisyon Başkanı AKP'li Bekir Bozdağ, HDP'li Güzel hakkında "örgüte üye olma" iddiasıyla düzenlenen yasama dokunulmazlığı dosyası ve eklerini görüşeceklerini söyledi, "Bugün yalnızca Hazırlık Komisyonu kurulması konusunu ele alarak Hazırlık Komisyonu kuracağız. Takdir komisyonumuzun saygın üyelerine aittir. Müzakereleri, Hazırlık Komisyonu raporu geldikten sonra onun üzerinde yapalım. Hazırlık Komisyonu'na yazışma yetkisi vereceğiz. Dosyaya yeni bilgi, belge ve ekler gelebilir. Onları da gördükten sonra komisyonumuz detaylı değerlendirmeleri rapor üzerinde yaparsa hem doğru hem de daha hızlı karar almış olabiliriz" dedi.

GAZETECİ VE DANIŞMANLAR TOPLANTIDAN ÇIKARILDI
Dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesinin gizlilik esasına riayet edilerek yapıldığını belirten Bozdağ, fezlekeleri okutacağını ve dokunulmazlık dosyası üzerinde müzakerelerin yapılacağını kaydetti. Komisyon Başkanı Bozdağ'ın talimatıyla komisyon toplantısına katılan gazeteci ve danışmanlar çıkarıldı.

Bozdağ, komisyon üyesi olmayan milletvekillerinin de çıkarılmasını isterken HDP'li vekiller itiraz ederek, komisyon çalışma usulüne ilişkin görüşme istedi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından komisyona üye olmayan milletvekillerinin de katılmasına karar verdi.

HAZIRLIK KOMİSYONU KURULDU
Komisyon üyesi olmayan milletvekillerinin de katıldığı toplantıda hazırlık komisyonu oluşturuldu. Hazırlık Komisyonu'na AKP'li Ramazan Can, Abdullah Güler ve Zeynep Gülyılmaz, HDP'li Mehmet Rüştü Tiryaki ve CHP'li Rafet Zeybek seçildi.