9 Mayıs 2024 Perşembe

AGİF'ten ırkçılığa karşı 13 Ekim Berlin yürüyüşüne çağrı

AGİF, Almanya Chemnitz'de göçmen avıyla başlayan ırkçı faşist saldırılara ve göçmen düşmanı yeni ayrımcı ve ırkçı devlet politikalarına karşı 13 Kasım'da Berlin'de yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Chemnitz'de göçmen avıyla başlayan ırkçı faşist saldırılara ve göçmen düşmanı yeni ayrımcı ve ırkçı devlet politikalarına karşı 13 Kasım'da Berlin'de yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.
 
Yazılı açıklaa yapan AGİF, "Almanya'da son yıllarda gelişen ırkçılık ve faşist hareketin başta göçmen işçi ve emekçiler olmak üzere, bütün halkları tehdit eder boyuta geldi. Bayern Eyaleti'nde yeni polis yasanının çıkarılması ve bunun diğer eyaletlerce de benimsenmesi, ırkçı ve faşistler ile örgütlerini güçlendiren bir etken oldu ve bunun yansımasını Almanya'nın Chemnitz kentinde ve ardından diğer kentlerde göçmen avına çıkan faşist çetelerin görüntülerinde görebildik" diye kaydetti.
 
Alman devletinin mülteci ve göçmen düşmanlığına dayalı politikalarının güçlendirdiği ırkçı faşist hareketin parlamentolara taşındığı, mülteci ve göçmenlere yönelik saldırıların artık dünyanın gözü önünde ve polis desteğiyle yapıldığı bir süreçte ırkçılığa ve faşist harekete karşı mücadele etmenin devrimci bir görev olduğunu vurgulanan açıklamada, "Bu bilinç ile hareket eden AGİF, ırkçı ve faşist hareketi güçlendiren yasa ve uygulamalarının teşhir etmek ve sokaktaki ırkçı, faşist saldırganlığın püskürtülmesinde antifaşist kitle hareketi içinde onun doğal bir parçası olarak yer alacaktır" diye belirtildi.
 
AGİF, "Almanya'da gelişen ırkçılığa karşı belli bir kitle hareketinin olduğunu, dönem dönem yapılan kitlesel eylemlerde görmek olanaklıdır. Almanya'nın Münih kentinde 3 Ekim'de 40 bin kişi eyalet hükümeti tarafından Polis Yasası'nın sertleştirilmesini protesto etti. Hamburg'da 29 Eylül'de yaklaşık 35 bin kişi ırkçılığa tepki gösterdi. Birçok farklı kentte benzeri kitlesel eylemler yapıldı" dedi.
 
13 Ekim'de Berlin'de 150'nin üzerinde kurumun çağrısıyla ırkçılığa karşı büyük bir yürüyüş yapılacağını hatırlatın AGİF, "'Açık ve özgür bir toplum için – dışlama değil dayanışma' şiarıyla yapılacak gösteriye on binlerce kişinin katılması bekleniyor. AGİF olarak ırkçılığa karşı gelişen bu kitle hareketinin doğal bir parçası olarak Berlin'de 13 Ekim günü yapılacak yürüyüşe çağrıda bulunuyoruz" diye kaydedildi.