17 Mayıs 2024 Cuma

AGİF'ten çocuklar için 'şirinler kampı'

AGİF, Almanya'nın Bodensee bölgesinde "Şirinler çocuk kampı" düzenledi. Çocuklar kamplarını yönetti, birlikte oyun oynayıp, eğlendi.
AGİF ( Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu )  Almanya'nın Bodensee bölgesinde  üç günlük "Şirinler çocuk kampı" düzenledi.
 
Bazı ailelerin de katıldığı kampa Sosyal Pedegog Metin Ayçiçek, eğitmen olarak katıldı.
 
İlk gün tanışma ile başlayan çocuklar, tiyatral bir top oyunu ile birbirleriyle tanıştı. Ailelere ise skeçlerle, kadın ve erkeklere biçilen toplumsal roller, çocuklara yaklaşım konularına dikkat çekildi.
Çocuklar, meclis seçerek kamplarına da kendileri yönetti.
 
İkinci gün ise Maymunlar Dağı'na gezi düzenlendi, Bodensee gölünü ziyaret etti. Akşam, kamp komitesi tarafından organize edilen, evebeynlerin çocuk, çocukların ise evebeynlerin yerine geçtiği eğlenceli skeçler oynandı.
 
"Aile ve çocuk ilişkileri" üzerine bir söyleşi düzenleyen Sosyal Pedagog Metin Ayçiçek, sorumlu, yetkin ve etkin çocuklar yetiştirmek isteyen ailelerin, yaşamdan kopmadan çocuklarıyla doğru ve disiplinli bir ilişki kurmaları gerektiğini kaydetti. Dijital gelişmeyi aile ve çocuk ilişkisinde "pimi çekilmiş bomba" şeklinde tarif eden Ayçiçek, bunun doğru zaman, yer ve disipline edilmiş bir şekilde kullanılmadığı, yönetilmediği durumda gelişimi çok olumsuz etkileyeceğini belirtti.
 
Çocuklar, söyleşinin ardından kendi hazırlayıp pişirdikleri pastaları ailelerine ikram etti.
 
Kampın üçüncü günü kahvaltı ile başladı, etkinliklerle devam etti. Çocuklar, belirledikleri "özgür oyun saati"nde istedikleri oyun ve aktiviteleri yaptı.
 
AGİF temsilcisi, kampa katılan, emek veren herkese teşekkür etti. "Çocuklarımız bizim için önemli. Onları bireyci bir yaşama karşı, ortak bir yaşamı göstermek istedik. Bu kampla biz de onları tanımak, yaşamlarından öğrenmek, dünyalarını anlamak istedik" diyen AGİF temsilcisi, yerel derneklerde bu tarz çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.