16 Eylül 2024 Pazartesi

AGİF: 26. Kürt Kültür Festivali yasaklanamaz

93 kurumun desteği ile organize edilen ve tüm hazırlıkları tamamlanan 26. Kürt Kültür Festivali Alman devletinin AKP iktidarına jest olarak yasaklamasına tepki gösteren AGİF, Platz des Landtags'da yapılacak mitinge katılmaya çağrısı yaptı.
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Yönetim Kurulu, 26. Kürt Kültür Festivali'nin yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Efrîn Platformu'nun çağrısıyla, Kürdistan'ın 4 parçasından farklı kurumların, Kürt, Türk, Süryani-Asuri, Ermeni, Êzidî, Alevi, Hıristiyan, Müslüman, kadın ve gençlik örgütlerinin de bulunduğu 93 kurumun desteği ile organize edilen ve tüm hazırlıkları tamamlanan 26. Kürt Kültür Festivali Alman devletinin faşist AKP iktidarına jest olarak yasaklandı. Türk devleti ile kirli pazarlıkları, karanlık ilişkilerini Kürt düşmanlığı üzerinden derinleştiren Merkel hükümeti bu siyasi tavrıyla, faşist Türk devletinin kanlı ekmeğine birkez daha yağ sürmüştür" denildi.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya yapacağı ziyaret öncesinde alınan bu siyasal karar, insan hakları, demokrasi, basın özgürlüğü, şiddet ve katliamlar konusunda sicili kabarık olan AKP/Saray rejimine verilmiş skandal bir taviz olduğu vurgulanan açıklamada, "Yasak kararının Türk devletinin talebi doğrultusunda alınmış olması demokrasi kriterlerine uyduğunu iddia eden ve tarihte faşizm belasını iyi bilen bir ülke için düşündürücüdür. Alman devletinin Türk devleti ile sürdürdüğü  kirli siyasal ilişkileri yine Kürt halkına fatura edilmiştir" diye belirtildi.
 
AGİF açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Kürt halkı onyıllardır dili, kültürü, toprağı ve onuru için can bedeli mücadele yürütüyor. Kürt halkının onurlu mücadelesine karşı kirli bir savaş yürüten Türk devleti her dönem emperyalistlerden açıktan yada dolaylı destek gördüğü için bu kadar pervasızlasmıştır. Türk devletinin inkar ve imha politikalarına destek sözkonusu olduğunda Alman devleti gerek askeri gerekse de siyasi desteğiyle listenin başını çekiyor. Halklarımızın en demokratik hakkı olan gösteri, yürüyüş ve miting hakkına dönük bu çirkin saldırıya karşı tüm demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Demokratik hak gaspına karşı sessiz kalmak, harekete geçmemek daha azgın saldırılara çığır açacaktır. AGİF olarak Alman devletinin keyfi antidemokratik tutumuna karşı göçmen işçi ve emekçileri, Platz des Landtags'da yapılacak mitinge katılmaya çağırıyoruz!"