1 Mayıs 2024 Çarşamba

Af Örgütü direnişçileri binadan çıkarmaya çalıştı

Açlık grevindeki tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için Af Örgütü'nün harekete geçmesini isteyen GİK-DER ve Kürt Halk Meclisi üyelerinin başlattığı işgal ve açlık grevi devam ediyor. Direnişçileri binadan çıkaramayan Af Örgütü, tüm kapıları kilitledi.
GİK-DER ve Kürt Halk Meclisi'nin Af Örgütü merkezinde başlattığı işgal eylemi ve açlık grevi devam ediyor. 
 
Leyla Güven ve binlerce tutsağın sürdürdüğü açlık grevine dikkat çekmek isteyen GİK-DER ve Kürt Halk Meclisi üyeleri, dün Af Örgütü binasını işgal etmiş, ardında da açlık grevine başlamıştı.
 
Eylemin amacı Af Örgütü ve Avrupa'da bulunan örgütlerin, tecride karşı süren direnişe ilişkin sessizliklerini bozmaları ve Türkiye'yi adım atmaya zorlamaları.
 
TÜM KAPILAR KİLİTLENDİ
 
Sabah saatlerinde Af Örgütü Türkiye masası ile yapılan toplantıda, bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Af Örgütü, direnişte olanları polis zoruyla binadan çıkarmaya çalıştı. Ancak, başarılı olamadı.
 
Bunun üzerine binanın tüm kapılar kilitlenerek, direnişçilerin su ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını görmeleri engelleniyor.
 
Direnişçiler, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için Af Örgütü, Türkiye devleti ile görüşme yapana kadar, direnişlerini sürdüreceklerini bildirdi.
 
Bu arada binanın önünde de bir grup pankartlarla içerideki direnişe destek için eylemlerini sürdürüyor.