27 Nisan 2024 Cumartesi

Adıyaman'da kadınlar Pınar Bulunmaz için eylemdeydi

Adıyaman'da kadınlar, Pınar Bulunmaz'ın katledilmesine tepki göstererek, "Pınar'ın nezdinde bir kadının daha hayattan koparılmasına göz yummayacak, bu duruma alışmayacak, bir kişi daha eksilmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Kadın Meclisi, 23 Şubat'ta Urfa'nın Siverek ilçesinde evli olduğu erkek Rıdvan Bulunmaz tarafından katledilen Pınar Bulunmaz için Demokrasi Parkı'nda açıklama yaptı. Açıklamaya, çok sayıda kadın ve Pınar Bulunmaz'ın kuzeni Dilek Cömert katıldı. "Kadın cinayetleri politiktir" pankartı açılan eylemde, "Jin, jiyan, azadî" ve "Yasta değil isyandayız" yazılı dövizler taşındı.

Basın açıklamasını okuyan Rengin Kılınç, Pınar Bulunmaz'ın katledilmesinin "intihar" iddiasıyla örtbas edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. "Gerçekleri gizlemek artık mümkün değildir ve bizler bu cinayete ortak olan herkesten hesap soracağız. Pınar'ı hayattan koparan sadece eşi değil, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır" diyen Kılınç, katledilen kadınların birer sayıdan ibaret olmadığının altını çizdi.

Kılınç, şöyle devam etti: "AKP iktidarı ve onun erkek egemen kurumları, kadınların yaşam güvencesi olan haklarına saldırarak sadece kadın düşmanı politikalar uygulamakla kalmıyor, kadın katili oluyor. Öldüren sevginizi istemiyoruz. Pınar gencecik bir sağlık emekçisiydi. Tıpkı bizler, sizler gibi birilerinin ablası, kardeşi, evladıydı ve geleceğe dair hayalleri olan biriydi. Pınar'a sıkılan kurşunlar; Pınar'ı ailesinden, arkadaşlarından ve sevdiklerinden koparmış olabilir. Ancak bizler, Pınar'ın nezdinde bir kadının daha hayattan koparılmasına göz yummayacak, bu duruma alışmayacak, bir kişi daha eksilmeyeceğiz."

Pınar Bulunmaz'ın kuzeni Dilek Cömert ise, katil Rıdvan Bulunmaz'ın yargılanarak en ağır cezayı almasını talep ettiklerini söyledi.