11 Mayıs 2024 Cumartesi

Adil Demirci için Köln'de 30. buluşma

Tutuklu gazeteci Adil Demirci'nin ailesi ve arkadaşlarının düzenlediği "Adil Demirci'ye özgürlük" eyleminin 30'uncusuna Demirci'nin çalıştığı işyeri temsilcisi Dr. Sabine Skubsch ve ünlü ceza avukatı Roland Meister de katıldı.
Tutuklu gazeteci Adil Demirci'nin ailesi ve arkadaşlarının düzenlediği "Adil Demirci'ye özgürlük" eylemi 30. haftasında Köln'de yapıldı.
 
Köln Wallrafplatz'da yapılan eylemde "Gazetecilik suç değildir" ve "Tüm politik tutsaklar için özgürlük" sloganları atıldı. 20 Kasım Salı günü ilk kez hakim karşısına çıkacak Adil Demirci için yapılan eyleme, Demirci'nin çalıştığı işyeri temsilcisi Dr. Sabine Skubsch ve ünlü ceza avukatı Roland Meister de katıldı.
 
Eylemde konuşan Skubsch, "Adil; barıştan yana tavır aldığı ve her türden eşitsizliğe ses çıkardığı için tutuklandı. Biz geride kalan dostları ise onun tekrar özgürlüğüne ve ailesine kavuşması için mücadele ediyoruz. Her zaman Adil'in yanında olmaya devam edeceğiz. Ben ayrıca işyeri temsilcisi olarak 20 Kasım'daki duruşmaya katılacağım ve Adil'i yanımda Almanya'ya getireceğime inanıyorum" dedi.
 
Ardından konuşan avukat Meister ise "Türkiye'de davaları hukuksal olarak takip etmek çok zor. Davaların gidişat ve sonuçlarını siyasi atmosfer ve konjektür belirliyor. Ancak biz karar ne olursa olsun davanın takipçisi olacağız. Adil ve Adil gibi binlerce tutsağın durumunu gündeme getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.