12 Mayıs 2024 Pazar

Adil Demirci için Almanya'da yapılacak eyleme çağrı

ETHA muhabiri Adil Demirci 20 Kasım Salı günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. 19 Kasım günü Almanya'nın çok sayıda kentinde Adil ile dayanışma eylemleri düzenlenecek.
İstanbul'da 13 Nisan'da yapılan ev baskınında gözaltına alınıp tutuklanan ETHA muhabiri Adil Demirci 20 Kasım Salı günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. 19 Kasım günü Almanya'nın çok sayıda kentinde Adil ile dayanışma eylemleri düzenlenecek.
 
IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen YPG savaşçılarının canaze törenlerini gazeteci olarak takip ettiği için tutuklanan Adil Demirci için dostları, yoldaşları, çalışma arkadaşları ve ailesi tarafından kurulan "Adil ile dayanışma komitesi" Almanya'nın Ulm, Mannheim, Frankfurt ve Duisburg kentlerinde duruşmadan bir gün önce dayanışma eylemi yapacak. Komite eyleme destek çağrısı yaptı.
 
İstanbul'da görülecek duruşmayı gazeteci ve yazar Günter Wallraff, Federal parlamento Sol Parti milletvekili Heike Hänsel, Köln Belediye Meclisi Sol Parti Grup Başkanı Jörg Detjen, Federal Parlamento SPD milletvekili Rolf Mützenich ile Adil Demirci'nin çalıştığı kurumun temsilcileri takip edecek.