19 Nisan 2024 Cuma

ADGB'den Erdoğan karşıtı yürüyüşe çağrı

ADGB başta enternasyonal yerli ve göçmen halklar olmak üzere 27 Ocak'ta Almanya'da Erdoğan'a karşı yapılacak yürüyüşe çağırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 27 Ocak'ta Almanya'ya gidecek. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), yaptığı açıklamayla Erdoğan'a karşı protesto eylemlerine katılmaya çağırdı.

"Türk devletinin uyguladığı faşist, antidemokratik politikalar nedeniyle Avrupa'ya göç etmiş halklar olarak Erdoğan'ı istenmeyen kişi ilan ediyor ve Berlin'de görmek istemiyoruz" diyen ADGB, Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi'nin 27 Ocak günü Berlin'de yapılacak yürüyüşe ADGB olarak en geniş katılımı sağlamaya için her kesimden göçmen ve enternasyonalisti kendilerine güç vermeye çağırdı.

Açıklamada, "Bizler Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan halklar olarak, şimdi Erdoğan, fakat daha öncesinde de değişik siyasi kişi ve partiler altında Türk devletinin uyguladığı faşist, antidemokratik politikalar nedeniyle Avrupa'ya göç etmiş halklar olarak Erdoğan'ı istenmeyen kişi ilan ediyor ve Berlin'de görmek istemiyoruz" denildi.

ADGB, 27 Ocak 2023 tarihinde Saat 13:00'te Bundeskanzleramt-Berlin'de gerçekleştirilecek Almanya merkezli protesto miting ve yürüyüşe başta enternasyonal yerli ve göçmen halklar olmak üzere kamuoyunu çağırdı.