24 Nisan 2024 Çarşamba

Adana'da kadınların serbest bırakılması istendi

TJA aktivistlerinin derhal serbest bırakılmasının isteyen Adana Kadın Platormu, her alanda "jin, jiyan,azadi" sloganını yükseltmeye devam edeceklerini kaydetti.

Adana Kadın Platformu, İsmet İnönü Parkı'nda TJA aktivistlerinin gözaltına alınmasını protesto etti. "Kadın mücadelesi yargılanamaz. Gözaltına alınan kadınlar serbest bırakılsın" pankartının açıldığı eylemin basın metnini Avukat Sevil Aracı Bek, okudu.

İktidarın kadınların mücadelesinden korktuğunun altını çizen Bek, bu zamana dek saldırılara boyun eğmediklerini hatırlattı. Gözaltına alınan tüm kadınların derhal serbest bırakılmasını isteyen Bek, "Tutuklama ve rehin alma politikalarınızla kadın mücadelesini susturamayacaksınız. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmiyoruz. Kadın mücadelesini kriminalize etmeye çalışan iktidarın başta İstanbul Sözleşmesi ve eşbaşkanlık olmak üzere kazanımları hedef alınıyor. İktidar şunu net bilmelidir ki; istenilen makul ve makbul kadınlar olmayacağız. Büyük bedellerle elde ettiğimiz kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yaşamın ve mücadelenin her alanında 'Jin, jiyan, azadî' demeye devam edeceğiz" dedi.