25 Nisan 2024 Perşembe

Adalet Nöbeti: Zindanlar ilk gündem olmalı

Tutsak yakınları Diyarbakır ve Van barolarında başlattıkları hasta tutsaklar ve infazı yakılan tutsaklarla ilgili adalet nöbeti eylemlerini sürdürüyor. Aileler, "Zindanlar bu ülkenin ilk gündemi olmalı" çağrısında bulundu.

Hasta tutsakların tahliyesi ve tutsakların infazının yakılması uygulamalarına son verilmesi talebiyle tutsak yakınlarının adalet nöbeti eylemleri devam ediyor.

Diyarbakır Barosu'na ait hizmet binasında 66 gündür nöbet eylemlerini sürdüren aileler, adalet taleplerini yineledi.

'ÇOCUKLARIMIZ BIRAKILANA KADAR BURADAYIZ'
Tutsak yakını Reşahat Ada, taleplerinin duyulmasını istedi. Çözüm bulunana kadar nöbetten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ada, "Çocuklarımız hasta oluyor, onları tedavi etmiyorlar. Hastaneye götürüp 15 gün karantina uyguluyorlar. Bu da onlar için ayrı bir işkence. İnfaz yakmalarını kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın tedavi edilmesi ve serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Talepleri karşılanana dek eylemlerini sürdüreceklerinin altını çizen Hazal Yıldırım, "Çocuklarımız bırakılana kadar buradan kalkmayacağız. Çocuklarımızı, yaşlılarımızı, hastalarımızı ve infazları biten yakınlarımızı bıraksınlar. Artık dayanamıyoruz. Tek istediğiniz barış ve eşitlik" dedi.

'ZİNDANLAR İLK GÜNDEM OLMALI'
Tutsak yakını Herdem Merwanî ise, tüm koşullara rağmen eylemlerini sürdürdüklerine işaret ederek, "Zindanlar ülkenin gündeminden çıkmamalı. Zindanlar her zaman ilk gündem olmalı. Cezaevinden tabut çıktıktan sonra gündem olmamalı" diye konuştu.

NÖBETE KATILIM ÇAĞRI
Tutsak yakını Nuray Abay da, nöbet eylemini sonuç alana kadar sürdüreceklerini söyledi, "Bu nöbeti asla bırakmayacağız. Herkese sesleniyoruz; gelip nöbete katılsınlar. Yetkililer taleplerimizi duyana kadar buradayız. Önderliğimiz de bırakılıncaya kadar burada olacağız" dedi.

VAN'DA 41'İNCİ GÜN
Tutsak yakınlarının Van Baro binasındaki adalet nöbeti de 41'inci gününde devam ediyor. Nöbeti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tuşba ilçe yöneticileri ziyaret etti.

DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Delil Aksoy, ailelerin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

TEMEL GÜNDEMİMİZ TECRİT
PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Aksoy, tutsaklar üzerindeki baskıların nedeninin tecrit olduğunu vurguladı, "Parti olarak temel gündemimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrittir. Sayın Öcalan'ın bir an önce ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi gerekir. Yaşanan ihlaller ve Kürt halkı üzerindeki baskı politikalarının temel nedeni de tecrit politikalarıdır. Tutsaklarımızın bir an önce serbest bırakılması, hasta tutsakların tahliye edilerek tedavilerin sağlanması gerekir" diye konuştu.

EYLEMİMİZE DEVAM EDECEĞİZ
Tutsak yakınlarından Dilşah Alkan ise, eşi İbrahim Alkan'ın yaşlı ve ağır sağlık sorunları olduğu bilgisini verdi. Tüm tutsakların serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Alkan, "Kırk gündür kötü hava koşullarına rağmen eylememizi sürdürüyoruz. Ne olursa olsun nöbetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bir damla kanımız dahi kalsa bizler tutsaklar üzerindeki baskılar kalkmadan, tutsaklarımız tahliye edilmeden eylemimizi sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.