29 Mart 2024 Cuma

Adalet Nöbeti 273. gününde: Emine Şenyaşar 10. kez ifadeye çağrıldı

Adalet Nöbeti'nin 273. gününde Emine Şenyaşar 10. kez "kamu memuruna hakaret"ten ifadeye çağrıldı. Ferit Şenyaşar, "Bu mu Türkiye'de adalet?" diyerek tepki gösterdi. 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının Haziran 2018'te gerçekleştirdiği saldırıda iki oğlu ve eşi katledilen, bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 273. gününde. 

"Sadece adalet istiyoruz" yazılı döviz ile Urfa Adliyesi önünde nöbetine başlayan ailenin yanına gelen polis anne Emine Şenyaşar'ın  "kamu memuruna hakaret" ettiği gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifadesi alınacağını belirterek emniyete çağırdı.

Annesi Emine Şenyaşar'ın aynı gerekçeyle 10. kez ifadeye çağrılması ve Adalet Nöbeti boyunca karşılaştıkları engellemelere dair konuşan Ferit Şenyaşar, amacın kendilerini nöbetten vazgeçirme olduğunu söyledi.

Adalet Nöbeti'nin "zulüm" altında devam ettiğini dile getiren Şenyaşar, "Nöbetimiz bir yıla yaklaşıyor. Suruç Devlet Hastanesi'nde 3 insan silahla katledilmiştir. Bu katliam yüzlerce kamu çalışanının gözü önünde yapılmıştır. Olayın üzerinden 3 yıl 6 ay geçti ama hiç kimsenin ifadesi dahi alınmamış. Ancak adalet isteyen anne bugün 10'uncu kez ifadeye çağrıldı. Bu mu Türkiye'de adalet?" diye sordu.

Yaşananlara sessiz kalan herkesin suça ortak olduğunun altını çizen Şenyaşar, "Başta barolar olmak üzere, sesiz kalan siyasi partiler bu suça ortak oluyorlar. Ortada bir hukuksuzluk var. Urfa'yı çete bir aile yönetiyor" dedi.

Aile sosyal medya hesaplarından da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü etiketleyerek "Adliye kapısındaki bu adaletsizliğe tepki göstermeyen herkes suçludur. Çocuklarını ve eşini katledenleri ifadeye çağırmaya dahi korkan savcılar, anneyi 10'uncu kez ifadeye çağırıyor. Abdülhamit Gül anne için üzüldüğünü dile getirmiş!" mesajı paylaştı.