16 Mayıs 2024 Perşembe

ACTIT ve CDK-F Af Örgütü ile görüştü

ACTIT ve CDK-F temsilcilerinden oluşan bir heyet, Uluslararası Af Örgütü ile tecrit ve açlık grevlerine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.
ACTIT ve CDK-F temsilcilerinden oluşan bir heyet, Uluslararası Af Örgütü ile tecride karşı yürütülen mücadele ve açlık grevleri ile ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Uluslararası Af Örgütü'nün Paris merkezinde yapılan görüşmeye ACTIT ve CDK-F temsilcileri ve Af örgütü temsilcilerinden Nicolas Krameyer katıldı.
 
Görüşmede Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da tecride karşı devam eden süresiz açlık grevleri ve ölüm oruçları eylemi hakkında son bilgiler verildi.
 
Süresiz açlık grevinin 180. gününde olan Leyla Güven ve talepleri hakkında bilgi aktarıldı.
 
CDK-F temsilcisi Avrupa'da yürütülen diplomasi çalışmaları ve Fransa devletinin Türk devleti ile yaptığı ekonomik, politik işbirliklerinin sonucu Türk hükümetin faşizan uygulama ve baskılarına sessiz kaldığını ifade etti. Temel insan haklarına yönelik saldırıların görmezden gelindiğini belirtirken tutsak analarına hapishaneler önünde polisin uyguladığı şiddeti örnek gösterildi.
 
ACTIT temsilcisi ise Avrupa'da sosyalist ve komünistlerin "tecriti kıralım faşizmi yıkalım'' şiarı ile yaptıkları açlık grevi ve eylemler hakkında bilgi verdi ve Af Örgütünün gerekli olan duyarlılığı göstermesini istedi.
 
Kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin halklara yönelik tecrit olduğunu, tecridin kırılması halkları rahatlatacağı ve demokrasinin önünü açacağı vurgulandı.
 
Yapılan görüşmede Af Örgütünün CPT ile görüşerek İmralı ve diğer hapishanelerdeki tecridi yerinde tespit edeceği ziyaretler gerçekleştirmesini talep edildi. Ziyarette ayrıca Af Örgütünün bu konu kapsamında bir deklarasyon yayınlaması istendi.
 
Af Örgütü temsilcileri tecride karşı direniş ve süreci takip ettiklerini belirterek, direnişçilere yönelik hak ihlali ve baskılara karşı çıkarak direnişçilere saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etiler.
 
Af Örgütü temsilcisi Nicolas Krameyer ise dosyalar üzerinde çalıştığını ve tecride karşı yapılan açlık grevi direnişlerini yakından takip ettiğini belirtti.