13 Mayıs 2024 Pazartesi

ACTIT: Erdoğan'a karşı 11 Kasım'da alanlara

ACTIT, Tayyip Erdoğan'ın Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100. yıldönümü etkinliklerine davet edilmesini 11 Kasım'da alanlarda protesto edeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100. yıldönümü kapsamında 11 Kasım'da Paris'te düzenlenecek törenlere davet edilmesine tepkiler sürüyor. Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) yaptığı yazılı açıklamada, 11 Kasım'da alanlarda olacaklarını belirtti.
 
ACTIT açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İşçi emekçiler, gençler; ACTIT'inde imzacı olduğu ve onlarca Fransız ve göçmen kurumun organize ettiği Trump protesto yürüyüşüne hazırlanıyoruz.
 
"Birinci dünya savaşından, bugünkü Suriye savaşına kadar bir ilhak ve işgal geleneğine sahip olan ABD emperyalizmi özelikle her yere 'Demokrasiyi, Barışı' götüren rollere bürünseler de ezilen dünya halkları onların, her yere savaşı ve kaosu götürdüklerinin tanığıdırlar.
 
"Bundan dolayıdır ki, gittikleri her yerde protestolarla karşılaşmaktadırlar. Dün dörtlü zirve olarak bir araya gelip yeni savaş konseptleri oluşturan Erdoğan, 11 Kasım'da Fransa'ya gelecek olan Trump'la da bir görüşme yapacaktır. Bu kirli görüşmelerini teşhir etmek içinde 11 Kasım'da alanlarda olacağız."