18 Mayıs 2024 Cumartesi

Açlık grevlerine dikkat çekmek için Bakırköy Hapishanesi'ne yürüyüş

Hapishanelerde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'ne yapılan yürüyüşte "Tecrit kalkmadan bu ülkeye barışın gelmeyeceği açık" denildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü ve Bakırköy İlçe Örgütü hapishanelerde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy ilçe binası önünden Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'ne yürüyüş düzenledi.
 
Yürüyüşe HDP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Cengiz Çiçek ve Esengül Demir, ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk'ün  yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
Polis ablukasında yürüyen kitle 123 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'in fotoğrafının yer aldığı pankart taşıyarak "Leyla Güven onurumuzdur" sloganını attı.
 
Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde açıklama yapan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, bir yandan seçim çalışmaları yaparken diğer yandan da hapishanelerde devam eden açlık grevlerinde olan arkadaşlarının başına bir şey gelmemesi için durumlarına dikkat çektiklerini söyledi.
 
Ardından konuşan HDP Milletvekili Remziye Tosun ise "Nasıl ki Mazlum Doğan'lar Diyarbakır Cezaevi'nde bedenlerini açlık grevine yatırdılarsa Leyla Güven de bugün onların devamcısı olarak açlık grevini sürdürüyor. Tecrit kalkmadan bu ülkeye barışın gelmeyeceği açık. İmralı Cezaevi'ndeki tecrit tüm ülkeye yayılmış durumda. Bilsinler ki tecrit kalkmadan bizler tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Sesimizi tüm dünyaya duyurmak için ve Leyla'nın eylemine ses olmak için eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.