17 Mayıs 2024 Cuma

Açlık grevindeki Özkan Özdemir'i Alevi kurumları ziyaret etti

Paris'te açlık grevi direnişinin 22. gününde Özkan Özdemir'i FEDA, ADKH ve Proleter Devrimci Duruş ziyaret etti.
Paris'te tecride karşı süresiz açlık grevi direnişinin 22. gününde olan Özkan Özdemir'e dayanışma ziyaretleri sürüyor.
 
ACTİT'te süresiz açlık grev direnişine devam eden Özkan Özdemir'i FEDA, Avrupa Demokratik Halklar Konfederasyonu (ADKH) ve Proleter Devrimci Duruş ziyaret etti.
 
FEDA temsilcisi yaptığı konuşmada, tecride karşı yapılan direniş cephesinde sosyalist ve komünistlerin olmasının ve Paris'te de bir cephenin açılmasının önemine vurgu yaptı. Direnişe destek vereceklerini söyleyen temsilci, mücadelenin başarı ile sonuçlanması temennisinde bulundu.
 
Demokratik Alevi Federasyonu'ndan (FEDA) Pir Rıza Yağmur, tecride karşı direniş eylemine katılanları Özkan Özdemir şahsında selamladı. Yağmur, "İnsanlık alemi var olduğundan beri haklılar ve haksızların mücadelesi ayrı ayrı isimler adı altında devam eder. Bu mücadele insanlık var olduğu sürecede devam edecektir. Aleviler ülke nüfusunun üçte birini oluşturuyor. Şanlı bir direniş yazıldı son elli yılda. Bizim evlatlarımızın sınıf mücadelesinde ve ulusal mücadelede önemli bir yeri var, çok bedel ödediler. Fakat tecride karşı yürütülen mücadelede özellikle Avrupa'da yaşayan Aleviler çok duyarlı değil" dedi.
 
Avrupa Demokratik Halklar konfederasyonu (ADKH) temsilcisi, direnişi güçlü kılmak ve bu süreçte neler yapabilecekleri üzerine bir tartışma yürüttüklerini ifade etti.
 
Paris Pir Sultan Abdal Dergahı Eşbaşkanı Hüsniye Küçükkeleş ve Proleter Devrimci Duruş adına konuşmalar yapıldı.
 
Açlık grevi direnişçisi Özkan Özdemir ise yapılan ziyaretlerin iyi bir motivasyon sağladığın ifade ederek "bu yola çıkınca ne kadar canımızın, yoldaşımızın, insanımızın aynı duygular, fikirler içerisinde olduklarını görüyoruz. Bende Alevi kökenli bir devrimciyim. Her inancın ve fikrin kendisine göre önemi var" diye konuştu.