2 Mayıs 2024 Perşembe

Abdel-Al: 'Aksa Tufanı' savaşının etkileri ve yankıları Filistin'le sınırlı kalmayacak

Aksa Tufanı savaşının etkileri ve yansımalarının Filistin'le sınırlı kalmayacağını kaydeden Lübnan'daki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Politbüro üyesi Marwan Abdel-Al, bu savaşın bir sonucu olarak Netanyahu'nun siyasi geleceğinin tehlikede olduğunu ve bugün küresel düzeyde önemli değişiklikler yaşandığını vurguladı. Abdel-Al, bölge genelindeki direniş ekseninin savaşa dahil olduğunu ortaya koydu.

Lübnan'daki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Politbüro üyesi Marwan Abdel-Al yaptığı açıklamada, "Saldırıları durdurmak için her düzeyde güçlerimizi birleştirmeliyiz ve Batı Şeria bunu etkili kılmak için daha çok çalışmalı" dedi. Palestine Today TV'ye verdiği röportajda Abdel-Al, "Düşman mevcut savaşta hedeflerini belirleyemediği için sivillere yöneliyor ve katliamlar gerçekleştiriyor. Ancak işgal güçleri direnişi ortadan kaldırma hedeflerini gerçekleştiremedi. Gazze'de kazanılan zafer direniş güçleri için gerçek bir zaferdir" ifadelerini kullandı.

Abdel-Al, şöyle devam etti: "İşgal ordusu Aksa Tufanı savaşı sırasında yenilgiye uğradı ve morali daha önce görülmemiş düzeyde sarsıldı, özellikle de Gazze'nin işgale karşı beklenmedik bir stratejiyle karşılık vermesi büyük başarı sağladı. İşgal güçleri Gazze'de hayal ettikleri kadar kolay bir kara operasyonu gerçekleştiremeyecek. Bu nedenle diyoruz ki 'İsrail'in' güvenli bir devlet olduğu iddiası çok büyük bir yalandır ve bu varlık, Arap coğrafyamıza, Arap zenginliği, kabiliyetleri ve toprakları üzerinde yerleşerek kendi kontrolünü genişletmeyi ve yaymayı amaçlamaktadır."

"Gazze'deki kan şelalesi, resmi Arap ve uluslararası sessizlik ve gerekli seviyeye ulaşmayan cılız tutumlar sürdürüldüğü halde akmaya devam edecektir. Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılması ve kınanması"na işaret eden Abdel-Al, işgalcilerin Gazze'deki kara operasyonunun nasıl olacağını hayal bile edemedikleri ve Gazze'deki direnişin kararlılığı nedeniyle bunun kendileri ve güçleri için büyük riskler barındığını belirtti. İsrail'in dünyayı, özellikle de "değerler, adalet ve insan hakları" konusunda konuşan ülkeleri duvara toslattığına dikkat çeken Abdel Al, Aksa Tufanı savaşının etkileri ve yansımalarının Filistin'le sınırlı kalmayacağını ve bu savaşın bir sonucu olarak Netanyahu'nun siyasi geleceğinin tehlikede olduğunu ve bugün küresel düzeyde önemli değişiklikler yaşandığını vurgulayarak bölge genelindeki direniş ekseninin savaşa dahil olduğunu ortaya koydu.

"Aksa Tufanı değişik biçimlerde devam ediyor" diyen Abdel-Al, işgalcilerin Filistinli tutsaklar hareketine yönelik artan saldırganlığına da değinerek şöyle devam etti: "İşgalciler, özgürlüğüne kavuşmuş ya da hapishanelerde bulunan tüm mahkumları sistematik bir şekilde infaz ediyor."

*FHKC'nin resmi sitesinde yayınlanan açıklama Ivana Benario tarafından ETHA için Türkçe'ye çevrilmiştir. Röportajın aslına buradan ulaşabilirsiniz.