13 Mayıs 2024 Pazartesi

ABD'de sinagoga saldırı

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan bir sinagoga yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, "Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırdığı ileri sürülen saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.
ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Yerel bir haber kanalı, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Saldırı üzerine, Hayat Ağacı Sinagogu'nun bulunduğu bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve ilk yardım aracı sevk edildi. Polis, silahlı saldırının aktif olarak sürdüğünü duyurup çevrede bulunanlara sokağa çıkmama çağrısı yaptı.
 
Olaya müdahale eden polislerle de çatışmaya giren saldırganın, 46 yaşında olduğu belirtildi. Ancak kimliği açklanmadı. Saldırgan, yaralı olarak polise teslim oldu.
 
Çatışmada, polislerden de yaşamını yitiren olduğu belirtildi.
 
Musevi inancına göre cumartesi günleri gerçekleştirilen Şabbat ibadeti sırasında meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle bölgeye özel eğitim ve silahlara sahip SWAT timleri gönderildi.
 
Trump da saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.
 
?Olay yerinde bulunan KDKA muhabiri ölü sayısının artabileceğini bildirdi.
 
Görgü tanıkları, sinagoga yürüyerek giren saldırganın çok sayıda kişiyi vurduğunu söylüyor. Bir görgü tanığı, Twitter'dan olay yerine çok sayıda polis aracının geldiğini yazdı.