28 Mart 2024 Perşembe

39 dosyadan yargılanan, polisin koruduğu erkek bir kadını kaçırmaya çalıştı

Alanya'da 39 ayrı dosyadan yargılanan ve polis tarafından korunan mekan sahibi A.A. ve suç ortakları, Sol Parti Alanya İlçe Örgütü Yöneticisi Atalay ve bir kadın avukatı kaçırmaya çalışmasına yönelik açıklama yapıldı. Konuya ilişkin Sol Parti'nin yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddet tekil ya da münferit değildir" dedi. 

Sol Parti Antalya İl Örgütü, Antalya'nın Alanya ilçesinde 29 Temmuz'da İlçe Yöneticisi avukat Ali Can Atalay ve arkadaşı avukat Pelin Şenli'ye yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Parti binasında yapılan açıklamada Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, avukatlara evlerine gittikleri esnada saldıran 3 kişinin Pelin Şenli'yi kaçırma teşebbüsünde bulunduklarını belirterek, olayın azmettiricisi A.A.'nın 39 ayrı dosyadan yargılandığını söyledi.

İki avukatın eğlenmeye gittikleri mekanın sahibi A.A. ve suç ortakları tarafından Şenli'nin evinin önüne kadar takip edildiklerini aktaran Aydın, "Saldırı planlı, örgütlü bir saldırıdır. Olayda ısrarlı takip, haneye tecavüz, cinsel saldırı, tasarlayarak ve planlayarak nitelikli yaralama gibi pek çok suç işlenmiştir. Olaydan sonra kaçan saldırganlardan biri yakalanarak, 30 Temmuz'da tutuklanmıştır. Tüm şikayetlerimize, bizzat toplayıp teslim ettiğimiz delillere, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Cuma günü derhal verilen gözaltı ve yakalama kararına, faillerin kimlik, adreslerinin aleni bilinmesine rağmen olayın asıl planlayıcısı, bir nevi çete başı konumundaki A.A. ve üçüncü saldırgan kolluk tarafından nedense halen yakalanmamıştır. 39 ayrı dosyadan yargılanan, kolluk tarafından çok iyi bilindiği halde Alanya'nın en işlek yerinde onlarca kamera önünde bir kadını evinin önünden kaçırmaya teşebbüs etmekten zerre çekinmeyen failin, korunacağına dair güven ve cesaret günlük hayatın her alanına inen mafya düzeninin bir yansımasıdır. Kadına yönelik şiddet tekil ya da münferit değildir" dedi.