19 Mayıs 2024 Pazar

Young Struggle üyeleri kampta buluştu

Young Struggle üyeleri, Almanya'da kampta bir araya geldi. Gençler, düzenledikleri atölyelerde sosyalizmden kadın devrimine ve birleşik mücadeleyi büyütmenin araçları başlıklarında tartışmalar yapıyor.
Avrupa'da faaliyet yürüten Young Struggle, Almanya'da eğitim ve aktivistler kampı düzenliyor. Almanya'nın birçok kentinden bir araya gelen gençler, ilk gün kültürel etkinlikler düzenledi. Farklı dillerden marş ve türkülerin söylendiği gecede, şiirler okundu.
 
Kampın ilk günü sosyalist gençler "Sınıf mücadelesi ve devrim" başlığı altında, günümüz toplumunda, emperyalist küreselleşme düzeninde gençliğin görevlerini tartıştı.
 
Yoksullaşmaya, despotizme ve hak gasplarına karşı halk gençliğinin 21. yüzyıl ayaklanmalarında ayırt edici bir rol oynadığı belirtilen tartışmalarda, devrimci durumların olasılığına dikkat çekildi. Süreklileşmiş örgütlerin kurulması ve örgütlülüğün büyütülmesi gerektiğine işaret eden gençler, sosyal hareketlerin içinde yer almanın önemine dikkat çekti.
 
Öğlenden sonra kamp, "örgütsel sorunlarımız ve çözümlerimiz" başlıklı atölye çalışmasıyla devam etti. Atölyelerde, "gençlik kitle dergisi", "örgütsel gelişim stratejisi ve planı", "genç kadın kitle çalışması" başlıklı tartışmalar yürütüldü. Atölyelerde, yarın düzenlenecek kongre için karar önergeleri hazırlayacak. 
 
Kampın düzenlendiği Heidelberg'de antifaşist ve tarihsel kent gezisi düzenlendi. Bir üniversite kenti olan Heidelberg'in antifaşist tarihi mekanlarını gezen gençler, kamp ateşi yaktılar.
 
İKİNCİ GÜNDE SOSYALİZM TARTIŞMASI
 
Kampın ikinci günü ise "sosyalizmin temelleri ve sorunları" başlıklı tartışmayla devam etti. Sosyalizmin kuruluşundan, halkın devletin yönetimine katılması için kullanılacak araçları tartışan gençler, toplumsal devrimi kadın devrimiyle tamamlanmasının komünizme geçişin bir önkoşulu haline geldiğini söylediler.
 
Kamp, "politik gelişmeler ve görevlerimiz" atölyeleriyle devam ediyor.