7 Mayıs 2024 Salı

Young Struggle, 6. Almanya Genel Kurulu'nu topladı

Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, 6. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tecride karşı mücadelenin büyütülmesi ve fiili meşru mücadele yöntemlerinin geliştirilmesine kadar bir çok konuda tartışma yapan gençler, yeni dönem için kararlar aldı.
Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), 6. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.
 
Almanya'nın birçok kentinden gençlerin katıldığı kongre, saygı duruşuyla başladı.
 
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Beriwan Kaplan, İvana Hoffman şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri andı, gençleri selamladı. İçinden geçilen sürecin sorumluluklarına dikkat çeken Kaplan, genel kurulun bütünlüklü bir eylem planı ortaya çıkararak siyasal müdahale gücünü arttırması gerektiğini belirtti.
 
ÖZDEMİR: YS TECRİDE KARŞI MÜCDELEDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAK
 
Divan seçiminin ardından, mesajlar okundu. Canlı bağlantıyla kongreye katılan süresiz açlık grevi direnişçisi Özkan Özdemir, egemenlerin fiziki ve kültürel saldırılarına karşı YS'nin, Avrupa'da önemli gençlik örgütlerinden biri olduğunu ve son yıllarda gençlik gündemleriyle canlı bir şekilde ilişki kurduğunu belirtti. Özdemir, Hambach Ormanı'nda direnenleri, Rojava Devrimi savunmasını Avrupa topraklarına taşıyanları ve öğrencilere yönelik saldırılara karşı mücadele eden sosyalist gençleri selamladı. Açlık grevlerinin en başta da gençlere bir çağrı olduğunu vurgulayan Özdemir, YS üye ve aktivistlerinin tecride karşı direnişte önemli bir rol oynayacağına emin olduğunu söyledi.
 
Özdemir'i selamlayan sosyalist gençler, açlık grevi mücadelesinin anlamını ve önemini kavradıklarını belirtti. Tecridin kaldırılması ve açlık grevcilerinin taleplerinin kabul edilmesi mücadelesinin insanlık onuru açısından en önemli mücadele konularından olduğunu belirten gençler, açlık grevcilerinin etrafında eylemsel bir çember oluşturarak, zaferi yakınlaştıracakları sözünü verdiler.
 
'ÖNEMLİ BİR YOL ALDIK AMA DAHA HIZLI YÜRÜMELİYİZ'
 
Bir yıllık siyasal ve örgütsel çalışmalarını değerlendiren delegeler, 5.Genel Kurul'un ardından kentlerde yaptıkları çalışmalar ve örgütlülüğün büyütülmesi konusunda önemli bir yol aldıklarını vurguladı. Belli dönemlerde kendinleyiciliğin ağır bastığı konusunda özeleştri veren delegeler, bun karşı yıl içerisinde önemli siyasal hamleler yaptıklarını da vurguladı. Delegeler, "Başta Efrin savunmasında yükselttiğimiz 'Efrin'i Vietnamlaştıracağız' sloganı, Hambach Ormanı'nın korunması için yürütülen mücadele, Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında yükselen ve yaydığımız 'Diktatör Defol!' haykırışı, en son da Rojava devriminin savunmasının Avrupa topraklarında 'Defend Rojava' başlığıyla yürütülmesi gelmek üzere bir takım siyasal gelişmeler karşısında etkin müdahalelerde bulunduk" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
 
Siyasal bilincin örgütçülükle tamamlanması gerektiğine dikkat çeken delegeler, yönetim organının bu görevin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynadığını kaydetti.
 
MÜCADELE KONUSU: TECRİDİN PARÇALANMASI
 
"Siyasal ve Örgütsel Perspektifler" bölümünde, gençlik hareketinin mücadele başlıkları ve YS'nin görevleri ve örgütsel çalışmanın perspektifleri tartışıldı.
 
Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekilen genel kurulda, tecrit karşıtı mücadele ile emperyalist merkezlerde siyasal özgürlüklere yapılan saldırılara karşı mücadelenin birleştirilmesi gerektiğini altı çizildi. Delegeler, Filistin'de de yüzlerce tutsağın açlık grevinde olduğu hatırlatılarak, Filistinli tutsakların taleplerinin de gündemleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Gençlik hareketinin önemli rol oynadığı iklim grevi içinde yer alınması gerektiğine dikkat çeken delegeler, "Devrimci çevre savunmasını hızlıca gündeme almalıyız" dedi.
 
Avrupa'da faşist yükselişe karşı mücadeleyi özellikle de Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi yeniden gündemleştirmek gerektiğinin altını çizen delegeler, enternasyonalist ve sosyal kurtuluşçu bir antifaşist çizginin güçlendirilmesi için daha fazla emek vermek gerektiğini belirttiler.
 
Genel Kurul'da gelecek bir yıl ile ilgili önemli siyasal ve örgütsel kararlar alındı. 29 Haziran'da düzenlenecek İvana Hoffmann Festivalini de "Defend Rojava" şairıyla düzenleyeceklerini duyaran YS üyeleri, Rojava devriminin Avrupa topraklarından savunulmasının, halen siyasal ve örgütsel olarak güncelliğini koruduğunu belirtti.
 
'FİİLİ MEŞRU MÜCADELE ÇİZGİSİN GELİŞTİRECEĞİZ'
 
Young Struggle'ın, fiili meşru mücadele çizgisinden ilerlediği kaydedilerek, bu hattan gidilerek, daha güçlü eylemler konulması gerektiğine işaret edildi. Tecride karşı mücadelenin de bu hattan örülmesi yönünde karar alındı. 
 
5. Almanya Genel Kurulunun 'örgütsel ve siyasal ufuk darlığını aşma' direktifinin halen geçerliliğini koruduğunu kararlaştıran 6. Genel Kurul, var olan kent örgütlerinin güçlendirilmesi, elde edilen kazanımların korunması için özel önlemlerin alınması kararını aldı.
 
GENÇ KADINLARDAN TÜZÜK ÖNERİLERİ
 
Young Struggle üyesi genç kadınlar, tüzüğün kadın devrimi çizgisine uygun olarak geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, değişiklikler önerdi. Tüzük, yapılan öneriler üzerine değiştirildi, ayrıca yönetimde 4 genç kadın yer aldı.