30 Nisan 2024 Salı

Yıldırım: Davalar açsalar da barınma hakkı mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz 

'Barınamıyoruz' diyerek Buca'da öğrencilerin başlattığı direnişte işkenceyle gözaltına alınanlara dava açıldı. Hakkında dava açılan Meryem Yıldırım, "İktidar bilmelidir ki sokağa çıkmaktan ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diye vurguladı. 

İzmir Buca Hasanağa bahçesinde 'Barınamıyoruz' eylemi sırasında işkenceyle gözaltına alınan 33 öğrenciye dava açıldı. Gözaltına alınan öğrencilerden Meryem Yıldırım ETHA'ya konuştu.

'DÜZENİN SONUNU GETİRECEK KİTLELERİN İRADESİ' 
Barınma ve geçinme sorununun öğrenci gençlik ve ezilen tüm kesimlerin en temel sorunlarından biri olduğuna işaret eden Yıldırım, barınma sorununun ise kitlelerde  öfkeyi ve sokağa çıkma pratiğini ortaya çıkardığına dikkat çekti. Yıldırım, "İktidar, her krizde olduğu gibi hak arayışlarına, sokağa çıkan kitleye baskı ve işkence ile saldırma politikasını sürdürmeye devam ediyor. Baskı ve işkencenin en temel sebebi, yarattıkları sömürü düzeninin sonunu getirecek pratiğin sokağa çıkan kitlelerin iradesi olduğunu bilmeleridir" dedi

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ' 
Geçen günlerde Enes Kara'nın intihar etmesi sonucu sokağa çıkan ve Taksim'i tüm yasaklara rağmen zapt eden gençlik örgütlerini hatırlatan Yıldırım, kendilerine baskı ve işkence politikasının kitlelerde bir karşılığı olamayacağını gösterdiğini vurguladı. Yıldırım, "21. yüzyılda bizler hala barınma sorunu yaşıyor ve geçinemiyorsak, kaybedecek sirşeyimiz yoktur. Bu sebeple İktidar bilmelidir ki sokağa çıkmaktan ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım,  barınma sorununun tamamen çözülmesi, yurt ve ev fiyatlarının düşürülmesi, KYK burs ve kredi miktarının yaşam seviyesine göre artırılmalısı gerektiğini vurguladı.