7 Mayıs 2024 Salı

Yerel seçimde muhtarlık kavgaları: 5 yaralı

Mardin ve Diyarbakır'da muhtar adayları ve yakınları arasında kavga çıktı. Mardin'de 3 kişi yaralanırken Diyarbakır'da ise 2 kişi yaralandı.
Mardin ve Diyarbakır'da muhtar adayları ve yakınları arasında kavga çıktı. Mardin'de çıkan kavgada 3 kişi yaralanırken Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde aday olan 2 muhtar adayı ve yakınları arasında çıkan kavgada ise 2 kişi yaralandı. Mardin'in Ömerli ilçesinde Kocasırt İkokulu’nda ise Muhtar Adayı Nadir Bingöl, HDP seçmeni Hikmet Özel’in oy pusulasını yırttı. Özel, muhtarın saldırısı ve sandık kurulunun tutumu nedeniyle şikayet başvurusunda bulundu.
 
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde aynı mahallede aday olan 2 muhtar adayı ve yakınları arasında kavga çıktı. Taş, sopa ve bıçakların da kullanıldığı kavgada, muhtar adaylarından birinin kardeşi ve oğlu bıçakla yaralandı. Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi'nde ise muhtar adayları arasında çıkan taşlı ve sopalı kavgada 3 kişi yaralandı.
 
YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR
 
Diyarbakır'daki muhtar kavgası Barış Mahallesi'ndeki Evliya Çelebi İlkokulu'nda meydana geldi. Barış Mahallesi'nin mevcut muhtarı ve adayı olan Sait A. ile diğer muhtar adayı Nevzat P. arasında okulda broşür dağıtılması nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma, muhtar adaylarının yakınları da katılınca kavgaya dönüştü. Taş, sopa ve bıçakların da kullanıldığı kavgada muhtar adaylarından Sait A.'nın kardeşi Mehmet Ali A. ve oğlu Nevzat A. bıçakla yaralandı. Tedaviye alınan yaralılardan Nevzat A.'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
 
İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da okula gelerek bir süre inceleme yaptı, görevlilerden bilgi aldı.
 
MARDİN'DE 3 KİŞİ YARALANDI
 
Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi'nde muhtar adayları arasında taşlı ve sopalı kavga yaşandı. Dara Mahallesi'nde muhtar adayları İbrahim Bilgiç ile İsmail Bilem'in taraftarı arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralandı. Yaralılara çağrılan sağlık görevlilerince müdahalede bulunurken, jandarma ekipleri de köyde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 
Ömerli ilçesinde Kocasırt İkokulu’nda ise 1031 No’lu sandıkta Muhtar Adayı Nadir Bingöl, HDP seçmeni Hikmet Özel’e fiziki müdahalede bulundu. Muhtar Adayı Bingöl, Özel’in HDP’ye oy verdiği pusulasını yırtarken, sandık başkanı Özel’in oyunu geçersiz saydı. Avukatlar müdahale ederken, pusulayı kendisi yırtmadığı için yeni pusulanın verilmesi gerektiği yönünde tutanak tutuldu. Özel, muhtarın saldırısı ve sandık kurulunun tutumu nedeniyle şikayet başvurusunda bulundu.