4 Mayıs 2024 Cumartesi

'Yeni yılı direniş güzelleştirecek'

Tuzla-Pendik Krize Karşı Mücadele Platformu, yeni yıla sayılı günler kala Flormar işçileriyle dayanışmak için Tuzla İçmeler Köprüsünde yapılan basın açıklamasında, Flormar başta olmak üzere tüm direnişteki işçilerle dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.
Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve Petrol İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi 229. gününde sürdürüyor. Tuzla-Pendik Krize Karşı Mücadele Platformu, yeni yıla sayılı günler kala Flormar işçileriyle dayanışmak için Tuzla İçmeler Köprüsünde basın açıklaması yaptı.
 
"Yeni yılı direniş güzelleştirecek" pankartının açıldığı eylemde "Köle değil işçiyiz! Birleşirsek güçlüyüz", "Çalışırken ölmek istemiyoruz", "İnsanca yaşamak, insanca çalışmak istiyoruz", "Flormar işçileri yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atıldı.
 
SGDF'nin de destek verdiği eylemda basın açıklamasını Krize Karşı Mücadele Platformu adına Aydın Kılıçdere okudu. İşçi ve emekçilerin emeğin hakkını savunmak, krize karşı mücadele etmek, hak, hukuk ve adalet için direniş yüklü bir yılı geride bırakıp, yeni yıla yürüdüğünü ifade eden Kılıçdere, "Flormar'dan Cargill'e, Real Market'ten Tariş'e, Aydın Efeler'den İZBAN, Babacanlar Kargo'dan Tüvtürk'e, KHK ile işten atılan emekçi memurlardan inşaat işçilerine, doğanın tahribatından HES'lere, tank fabrikasından şeker fabrikasına hemen her ilde ve her yerde emeğin ve emekçilerin sendikalı olma, hak mücadelesi ve direnişi sürüyor" dedi.
 
Her türlü yasak ve engellemelere karşı yağmur, kar, soğuk demeden işçi ve emekçilerin kararlılıkla direnişini selamlayan Kılıçdere, "Flormar işçileri 230 gündür direnişte. Pankartları yasaklandı, ses aracı yasaklandı, çadır açmaları ve soba kurmaları, ateş yakmaları bile yasaklandı. Flormar tam bir hapishaneye dönüştürüldü" diye belirtti.
 
Flormar başta olmak üzere tüm direnişteki işçilerle dayanışmanın önemine vurgu yapan Kılıçdere, "Dayanışma inceliğini gösterelim. Seslerine ses olalım. Dayanışma güçlendirir, dayanışma kazandırır. Flormar işçilerinin kazanması Türkiye işçi sınıfının kazanmasıdır. Flormar'da işçilerin kazanması hepimizin kazanmasıdır. İş, ekmek, barış ve özgürlük için ellerimizi, seslerimizi, yüreklerimizi daha güçlü birleştirelim. Bilelim ki, ekmek yoksa adalette yok. Ekmek yoksa demokrasi de yok. Ekmek yoksa barışta yok" diye konuştu.
 
Yeni yıla direnişlerin gücü ve dayanışması ile girdiklerini vurgulayan Kılıçdere, "Yeni yıla direnişi taşıyor işçiler ve emekçiler. Yeni yılda yeni direnişlerin mayasını çalıyor işçiler ve emekçiler. Direnişin ruhu, bilinci ve dayanışması ile yeni yılınız kutlu olsun. Haklı biziz, kazanan da biz olacağız" dedi.