26 Nisan 2024 Cuma

'Yaşasın kadınların örgütlü mücadelesi'

Tüm saldırı ve şiddete rağmen kadınların mücadeleden vazgeçmediğini kaydeden emek ve demokrasi örgütlerinin kadın örgütlenmeleri tüm kadınları 1 Mayıs'ta mücadeleye çağırdı.

DİSK Kadın Komisyonu, KESK Kadın Meclisi, TMMOB Kadın Çalışma Grubu, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, salgın günlerinde iktidarın kadın, çocuk, işçi ve emekçi politikalarının çalışma hayatını her geçen gün arttırdığını kaydetti.

Kafinlar olarak bu kötüye gidişten ve egemen politikalardan, tüm kriz dönemlerinde olduğu gibi içinden geçilen küresel salgın döneminde de çok yönlü etkilenildiği belirtilen açıklamada, "Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Cinsiyet Eşitliği ve Çeşitliliği Şube uzmanlarının Nisan ayında yayınladığı bir açıklamaya göre, sağlık ve sağlığa bağlı tüm işlerde çalışanların yüzde 70'i kadınlardan mekanizmalar devreye sokulmalıdır. Salgın günlerinde artan erkek şiddetine yönelik önlemler arttırılmalıdır. ILO 190 sayılı sözleşme onaylanmalıdır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Emeğimizin değersizleştirilmesine, cinsiyet eşitsiz iş bölümüne, ayrımcılığa dur demek için, işyerlerindeki şiddet, cinsel taciz ve mobbingin son bulması için, salgın nedeniyle güvencesiz, taşerona bağlı çalışan kadınların işten atılmasının son bulması için, salgın koşullarında kadın işçi sağlığının hiçe sayılmasına dur demek için, ve her zaman her koşulda emeğimize, bedenimize yönelik sömürüye, şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade etmek için, örgütlü mücadelemizi büyütmek için 1 Mayıs'tayız. Yaşasın kadınların örgütlü mücadelesi."