24 Nisan 2024 Çarşamba

Yasak Elma'nın oyuncuları 'kadın dayanışması' dedi

Yasak Elma dizisinin kadın oyuncuları, Talat Bulut hakkındaki taciz iddiasına ilişkin "Kadına yönelik her türlü şiddet, fiziksel veya cinsel tacize karşı olduğumuzu ve bunu doğuran her türlü olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak adına verilen mücadelede kadın olarak dayanışma içerisinde olacağımızı bildiririz" dedi.
Yasak Elma dizi setinde oyuncu Talat Bulut hakkındaki taciz suçlamasının ardından kadın oyunculardan "kadın dayanışması" açıklaması geldi. 
 
Dizi setinde oyuncu Talat Bulut'un kendisini taciz ettiğini belirten kostüm görevlisi 19 yaşındaki Ö.Ş. suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık Bulut hakkında, "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan soruşturma başlattı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, setin Hadımköy'de olduğunu belirterek soruşturmada yetkisizlik kararı verdi ve dosyayı Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 
 
Öte yandan, "Yasak Elma" dizisinin kadın oyuncuları sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamayla kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını duyurdu. 
 
Habertürk'te yer alan habere göre, oyuncular Şevval Sam, Eda Ece, Şafak Pekdemir Mengü, Sevda Erginci, Neslihan Yeşilyurt, İrem Kahyaoğlu ve Nilgün Türksever'in açıklaması şöyle:
 
"İçine düştüğümüz talihsiz meseleye dair, #yasakelma kadınları olarak, elbette bir gift sözümüz olacaktır; ancak yargılama sürecini etkilememek adına şimdilik yorum ve açıklama yapmamayı tercih ediyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddet, fiziksel veya cinsel tacize karşı olduğumuzu ve bunu doğuran her türlü olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak adına verilen mücadelede kadın olarak dayanışma içerisinde olacağımızı bildiririz."
 
BERRAK TÜZÜNATAÇ'TAN DA AÇIKLAMA
 
Öte yandan, oyuncu Berrak Tüzünataç'tan da Talat Bulut'a tepki geldi.
 
Tüzünataç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Talat bey, hiçbir oyuncuyla 'muç muç' değilsiniz ama bütün kostümcüleri sarılıp öpüyorsunuz. Tecavüz yasasını paylaştığınız için alkış beklemenizse enteresan, zira yasayı siz çıkarmadınız. Ve evet Talat bey, samimiyetiniz yanlış anlaşılıyorsa bu sizin sizin probleminizdir" dedi.
 
Tüzünataç, açıklamalarına gelen tepkiler üzerine bir açıklama daha yaparak, şunları belirtti:
 
"Bakın bu paylaşımda hiçbir itham yok, sadece yapılan açıklama üstüne sonuca varmadan, fikirlerimi paylaştım. Ona rağmen bana öfkelenen insanlar var. Düşünmemiz gereken; gerçekten tacize uğramış kadın için bunu açıklamak-tepkilere göğüs germek nasıl bir dirayet ve güç gerektiriyor..."