20 Nisan 2024 Cumartesi

Van'da kadınlar Kevser Eltürk'ü andı

HDP Kadın Meclisi ve TJA, Muş'un Varto ilçesinde çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren ve cansız bedeni sosyal medyada paylaşılan Kevser Eltürk'ün ölümünün 5. yılında Van'da anıldı.

HDP Kadın Meclisi ve TJA, Muş'un Varto ilçesinde çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren ve cansız bedeni çıplak bir şekilde özel harekat polisleri tarafından fotoğraflanarak sosyal medyada paylaşılan PKK'li Kevser Eltürk (Ekin Van), ölümünün 5. yılında anıldı.

HDP Van İl binasında düzenlenen anmaya, DBP, MEBYA-DER, HDP Tuşba İlçe Örgütü yöneticileri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan yerine kayyum atanan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Leyla Balkan, "10 Ağustos 2015 tarihinde Muş'un Varto ilçesinde şehit olan yoldaşımızın bedenini teşhir eden zihniyet Ekin Van şahsında tüm kadınlara tahakküm altına almak istemiştir. Biz kadınlar o günden beri giyinmeye utanıyoruz. Çünkü çıplak olan kadın değil, devletin kirli zihniyetin çıplaklığıdır" dedi.

Anmada Ekin Van'ın bulunduğu fotoğrafların olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma, "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla sona erdi.