16 Mayıs 2024 Perşembe

Uzel Traktör işçilerinden fabrika önünde tazminat protestosu

Uzel Traktör Fabrikası işçileri 11 senedir tazminatlarını alamadıklarını belirterek fabrika önünde eylem yaptı.
2008 yılında üretimi tamamen durduran Uzel Traktör Fabrikası işçileri 11 senedir tazminatlarını alamadıklarını belirterek fabrika önünde eylem yaptı.
 
İşçiler "11 yıl oldu. Tazminatlarımızı alamadık. Sadaka değil alınterimizi istiyoruz. Alacağız" yazılı pankart açarak, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Tazminat hakkımız söke söke alırız" sloganları attı.
 
İşçiler adına basın açıklamasını fabrikanın eski çalışanlarından Suat Bektaş okudu. Bektaş, "On bir yıldır alamadığımız tazminatlarımızı ve beş aylık maaşlarımız burada duruyor. Biz bunları istiyoruz, sadaka istemiyoruz. Çoluk çocuğumuzun hakkını istiyoruz. Devlet büyükleri de artık lütfen kulaklarını açsın, bu konuya eğilsinler" dedi.
 
'İKİ ARKADAŞIMIZ İNTİHAR ETTİ'
 
İki arkadaşlarının intihar ettiğini söyleyen Bektaş, "Bunun sorumlusu kim? Bu kadar insanın vebalini kim taşıyacak? Biz bunu sormak istiyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Yuvalarımız yıkıldı. Eşi kansere yakalananlar oldu. Üzüntüden kendisi kansere yakalanan oldu. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz" şeklinde konuştu.