3 Mayıs 2024 Cuma

Urfa'daki işkencenin görüntüleri ortaya çıktı

Halfeti'de yaşanan çatışmanın ardından Bozova ve Halfeti'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınların işkence yapıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Yürümekte güçlük çekenler yerlerde sürüklenirken, birçoğu da tanınmayacak derecede darp edildikleri kaydedildi.
Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi'nde 1 Özel Harekat Polisi Komiser Yardımcısı ve HPG'li olduğu ileri sürülen 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 polisin de yaralandığı çatışmanın ardından Halfeti ve Bozova ilçelerinde gözaltına alınlara ağır işkenceler yapıldı. 
 
'POLİS ZORUYLA YÜRÜTÜLÜYORLAR'
 
Emniyette tutulanlar gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılırken, aralarında kadın ve çocukların olduğu çok sayıda kişi işkence edilmiş bir şekilde Urfa Adliye'sine getirildi. Çekilen bir görüntüde Adliye koridorunda bekletilenler polis nezaretinde dışarıya çıkarıldı. Görüntüde birçok kişi polis zoruyla yürütüldüğü görülürken bazı kişiler yürüyemediği ve yerlerde sürüklendiği kaydedildi.
 
'KAN İÇİNDELER'
 
Videoda bazılarının üzerinde sadece beyaz atletli ve yüzleri kan içinde olduğu görülüyor. Bazı kişiler ise tanınmayacak halde olduğu görülüyor. Tek sıra halinde ters kelepçeli yürütülen kişiler, gözaltı işlemleri uzatılanlar yeniden işkence gördükleri Urfa TEM Şubeye götürüldü. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; gözaltı süreleri uzatılanlara TEM'de işkence edilmeye devam ediyor.
 
'SAVCILIK YALANLAMIŞTI'
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı ise işkence iddialarını yalanlamıştı. Ancak ortaya çıkan görüntüler, savcılığı yalanlıyor.