26 Nisan 2024 Cuma

Üç kentte üç işçi yaşamını yitirdi

İş cinayetleri hız kesmiyor. Ankara, Burdur ve İzmir'de üç işçi hayatını kaybetti.

Merkez Ankara Konut Projesi inşaatında bir işçi 20. kattaki asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. İnşaatın sürdüğü alan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yanında ve eski otobüs terminalinde yer alıyor.

Toplam değeri 4,2 milyar lirayı bulan Merkez Ankara Projesi'nde 1425 konut, 240 bin metrekare ofis alanı ve 300 odalı bir otel yer alıyor.

Projenin Pasifik Gayrimenkul ile TOKİ ortaklığının bir projesi olarak sürüyor. Pasifik Gayrimenkul'ün ortaklarından biri Fatih Erdoğan, Rize'li ve Erdoğan'ın köylüsü. Erdoğan'ın eşi de AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan.

İSİG İKİ İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ DUYURDU
İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Burdur ve İzmir'de iki işçi yaşamını yitirdiğini duyurdu. 30 yaşındaki Semih Serin, Burdur Bucak'ta bir apartmanın 3.katındaki balkonda panjur yapımı için ölçü alırken beton zemine düşerek hayatını kaybetti

İzmir Dikili'de de Ali Sivriler isimli bir oto tamircisi tamir ettiği kamyon lastiğini yerine takıp şişirirken lastik yeniden patladı ve  yerinden çıkan jantın çarpıp 5 metre savurmasıyla hayatını kaybetti.