19 Nisan 2024 Cuma

Üç kentte HDP operasyonu

Bu sabah üç ilde çok sayıda adrese düzenlenen polis baskınlarında aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
İstanbul'da HDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı Damla Savcı ve Mezopotamya Haber Ajansı eski muhabiri Melike Ceyhan'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
KOCAELİ'NDE DE OPERASYON
 
Kocaeli'de HDP yöneticilerine yönelik operasyon olduğu öğrenildi. Haberi HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu, "Kocaeli'de HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik gözaltıları şiddete kınıyorum. Sabahın köründe eve baskın düzenleyerek insanları gözaltına almak da nedir? Bir şey varsa Emniyete çağırabilirdiniz. Keyfi OHAL uygulamaları hukuk devletine aykırıdır" diyerek operasyona tepki gösterdi.
 
Gözaltına alınanlardan 8 kişinin isimleri şöyle:
 
Leyla Aygün- Kocaeli HDP İl Eş Başkanı
Sinan Odabaş- Kocaeli HDP İl Yöneticisi
Kasım Babayiğit-HDP üyesi / Belediye Meclis Üyesi adayı
Çetin Kabisen-HDP üyesi
Erkan Kabisen-HDP üyesi
Zülfikar Taşdelen-HDP üyesi
Ömer Uysal-HDP üyesi
 
BİNGÖL'DE DE OPERASYON: GİZLİLİK KARARI KONULDU
 
Bingöl'de de evlere düzenlenen baskında aralarında HDP'li Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Bahçadurmuş, HDP Gençlik Meclisi üyeleri ile Yunus Bulut, Serkan Kaya, Kani Solmaz ve Kani Tunç'un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanlar Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma dosyasına, Bingöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından gizlilik kararı konulduğu belirtildi.