28 Mart 2024 Perşembe

TÜMTİS Aras Kargo'da yetkiyi aldı, TİS süreci başladı

TÜMTİS, dört yıllık yetki mücadelesi sonucu Aras Kargo'da yetkiyi kazandı. Yetki alınmasıyla birlikte Aras Kargo'da TİS sürecine girildi.
TÜMTİS'in Aras Kargo'da yetkisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 03.09.2018 tarihli yazısı ile kesinleşti.
 
TÜMTİS açıklamasında, "Yerel mahkemeden sonra, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de sendikamızı haklı bulmuş ve Aras Kargo'da çoğunluk sağladığımıza karar vermişti. Yargıtay kararından sonra Çalışma Bakanlığı yetki belgesini taraflara göndererek yaklaşık dört yıldır devam eden hukuki sürecin bitmesini sağlamış oldu. Sendikamızın, üyeleriyle birlikte yürüttüğü kararlı mücadele sonucunda Aras Kargo işyerinde toplusözleşme sürecine gelindi" diye belirtildi.
 
Aras Kargo 844 şubesi, 28 aktarma merkeziyle, 1500 yerleşim yerinde 10 binden fazla çalışanıyla Türkiye'deki en büyük kargo işletmelerinden. Aras Kargo'da sağlanan bu kazanımın Türkiye'deki kargo işçisinin kaderini etkileyeceğini vurgulayan TÜMTİS, "Kuralsız, güvencesiz çalışmaya son vermek için tüm kargo ve lojistik işçilerini sendikamızda birleşmeye çağırıyoruz" dedi.