21 Mayıs 2024 Salı

TTB üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala'ya soruşturma

İktidarın salgına yönelik politikalarını eleştiren TTB Covid-19 İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında soruşturma açıldı. TTB, "soruşturma hekimlik değerlerine ve TTB'ye açılmıştır" diyerek, kınadı.

Uludağ Üneversitesi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliğinin talimatıyla "halkı yanlış bilgilendirmek" gerekçesiyle soruşturma açtı.

Prof. Dr. Pala, yaptığı birçok açıklamada, haziran başında hayata geçirilen "normalleşme planına" ilişkin eleştiri ve kaygılarını dile getirmişti.

Pala'nın hakkında soruşturma başlatılmasına gerekçe gösterilen söyleşi ise yerel bir internet sitesinde Nisan ayında yayımlanmıştı. Söz konusu söyleşide Pala, gerçek vaka ve ölüm sayılarının açıklananın çok üzerinde olduğunu belirtmişti.

'SORUŞTURMA HEKİMLİK DEĞERLERİNE VE TTB'YE AÇILMIŞTIR'
Türk Tabipler Birliği (TTB) yaptığı açıklama ile soruşturma kararına tepki gösterdi.

Açıklamada, "Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, değerli hocamız Prof Dr. Kayıhan Pala ve TTB COVID-19 İzleme Kurulu'nda yer alan bütün meslektaşlarımızın açıklama ve değerlendirmelerinin ilk elden muhatabı TTB Merkez Konseyidir. Sorulacak hesabı, açılacak soruşturması olanların öncelikle bilmesi gereken şey, halkın sağlığı, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda bilimin ışığında her türlü eleştirel değerlendirmeyi yapmak TTB'nin ve oluşturduğu kurulların varlık nedenidir.

"Bu nedenle Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda TTB COVID-19  izleme grubumuzun üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala'ya Üniversite yönetimi tarafından açılmış olan soruşturmayı hekimlik değerlerine ve Türk Tabipleri Birliği'ne açılmış bir soruşturma olarak görüyoruz. TTB Merkez Konseyi, bağlı Tabip Odaları ve hekimlik değerlerine sahip çıkan bütün hekim ve sağlık çalışanlarıyla birlikte Dr. Kayahan PALA'nın ve savunduğu değerlerin yanında olacağımızı ilan ediyoruz."