26 Nisan 2024 Cuma

Tez Koop-İş: Ek ödeme ayrımcılığına son verin

"Evet biz bize yetiyoruz ama siz bize yetmiyorsunuz" diyen Tez Koop-İş Sendikası üyeleri, ayrım yapılmadan sağlık alanında çalışan tüm emekçilere ödenmesini istedi.

Tez Koop-İş Sendikası,salgın döneminde sağlık emekçilerine ödenen ek ödemelerin 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilere ödenmemesini protesto etti. 

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yapılan eylemde konuşan Tez Koop-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Selahattin Karakurt, korona salgının etkisini sürdürdüğünü belirtti ve bu dönemden doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından büro çalışanına, temizlikçisinden sosyal bakım çalışanına binlerce sağlık emekçisinin büyük bir özveri ile çalıştığını söyledi.

Buna rağmen sağlık çalışanlarına yönelik 24 Mart'ta yürürlüğe giren üç aylık ek ödeme düzenlemesinde büyük bir ayrımcılık yapıldığını kaydeden Karakurt, niteliği, statüsü, çalıştığı ortam farklı da olsa tüm sağlık emekçilerinin sağlık sisteminin bir parçası olduğunu vurguladı.

Ayrımcılıkla, çalışan yüzbinlerin emeğinin küçümsenip, değersizleştirildiğini ifade eden Karakurt, "Oysa sağlık çalışanların aynı ortamın, aynı çalışma sisteminin, aynı risklerin ve aynı tehlikelerin birer parçasıdır.

'EVET, BİZ BİZE YETİYORUZ...'
Pandeminin ilk günlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz bize yeteriz" sözlerini hatırlatan Karakurt, şöyle devam etti: "Evet biz bize gerçekten yetiyoruz. Ama siz bize yetemiyorsunuz, yetmiyorsunuz. Çünkü; sizin bize uzattığınız el kısa ve ayrımcı. Ve sizin bize uzattığınız el, eğer yüzbinlerce sağlık çalışanının haklarını yok saymaya devam ederse çok açık söylüyoruz kirlenecektir."

Karakurt, ek ödeme düzenlemesine sağlık sisteminde yer alan tüm çalışanların koşulsuz ve şartsız dahil edilmesini, Covid-19'un meslek hastalığı olarak tanımlanmasını, bu hastalık nedeniyle geçici ya da sürekli iş görmezliği olanların iş kazası geçirmiş sayılmasını vurguladı.