7 Mayıs 2024 Salı

Temelli: Bu seçimler değişim rüzgarı estirecek

Oyunu kullanan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu seçimler Türkiye'de yeni yaşamı umut edenlere bir değişim rüzgarı estirecek" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oyunu Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu 1417 nolu sandıkta kullandı.
 
Oyunu kullanırken "Şu an demokrasi kazanıyor, hayırlı uğurlu olsun" diyen Temelli, oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. "Tüm Türkiye halklarına, bu ülkede mağdur olan herkese hayırlı olsun" diyen Temelli, şunları söyledi:
"Bir demokrasi rüzgarı, bir barış rüzgarı esiyor. İnanıyoruz ki bu seçimlerden her şeyden önce siyasetin dilini, uslubunu değiştirecek. Siyasetin dilini ayrımcılıktan, nefret söyleminden kurtaracak. Türkiye'de yeni yaşamı umut edenlere bir değişim rüzgarı estirecek. Biz buna inanıyoruz. Bir ay boyunca Türkiye'nin her yerinden tüm arkadaşlarımla beraber biz bu umudun peşinden koştuk. Yarından itibaren Türkiye'de demokrasi adına, barış adına önemli değişimler yaşayacağız. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum."
 
Temelli, seçimleri takip etmek için Ankara'ya doğru yola çıktı.