19 Mayıs 2024 Pazar

'Tecridin kırılması Türkiye için yeni sürecin başlangıcı olur'

96 gündür açlık grevinde olan Kürt siyasetçiler Sebahat Tuncel ve Selma Irmak, direnişe ilişkin gönderdikleri mesajda, tecridin kırılmasının Türkiye halkları bakımından yeni bir sürecin başlangıcı olacağına işaret etti.
Kandıra F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu olan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski milletvekili Selma Irmak,  96 gündür açlık grevinde. Tuncel ve Irmak, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Leyla Güven öncülüğünde başlatılan direnişe 15 Ocak'ta katıldı.
 
TUNCEL: TECRİDİN KIRILMASI YENİ SÜRECİN BAŞLANGICI OLUR
 
Direnişe ilişkin mesaj gönderen Sebahat Tuncel, eylemin başarıya ulaşacağının inancını taşıdığını belirtti. 
 
DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, "Leyla Güven'in öncülük ettiği ve birçok kadın yoldaşın da dâhil olduğu bu direniş sürecinin de başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bugün İmralı'da uygulanan 'özel hukuk', tecrit ve izolasyon politikası Sayın Öcalan şahsında tüm Türkiye halklarına uygulanmaktadır. Tecridin kırılması sadece Kürtler için değil, tüm Türkiye halkları için önemli ve yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır" dedi. 
 
IRMAK: TECRİD TOPLUMA DİZ ÇÖKTÜRME SİSTEMİDİR
 
Mesajında, Öcalan'ın bugüne kadar oynadığı rol ve misyona dikkat çeken Selma Irmak ise, şunları ifade etti: "Tüm dünya, dost- düşman iyi biliyor ki, Sayın Abdullah Öcalan, bir kişi değildir; bir halktır, demokratik ulusun halklarıdır; hakikati arayan, adalete, barışa, insan haklarına, özgürlüklere inanan herkestir. 20 yıldır bir sistem halinde yürütülen İmralı mutlak tecrit sistemi, tüm toplumun bugünü ve geleceği üzerinde yürütülen bir cendereye alma, diz çöktürme, teslim alma sistemidir. Ama sonuç alınamamıştır, alınamayacaktır."