19 Mayıs 2024 Pazar

TDİ: Bizim analarımızla baş edemezsiniz

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Gebze Hapishanesi önünde nöbet eylemi yapan analara yönelik polis saldırısını kınadı, "Siz bizim analarımızla da, aklınızın alamayacağı adanmışlığımızla da baş edemezsiniz. Zulmünüz içinde boğulacaksınız" dedi. Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, dün, Gebze Hapishanesi önünde annelere yönelik yaşanan polis saldırısına ilişkin açıklama yaptı. 
 
Saldırının kınandığı açıklamada, "İnsanlık değerlerinin en eski kurallarından biridir. Evladı için feryat eden anaya dokunulmaz! Sizin bu kuralı, insanlığın bu en temel çizgisini çoktan unuttuğunuzu biz tarihimizden biliyoruz. Mücadele tarihimiz boyunca analarımızın feryatlarını coplarınızla bastırmaya çalıştığınız sayısız pratiğinizden biliyoruz" denildi.
 
'ANALARIMIZLA DA, ADANMIŞLIKLARIYLA DA BAŞ EDEMEZSİNİZ'
 
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Biz analarımızdan öğrendik paylaşmayı, hesapsızca adanmayı, haklı bir dava uğruna varlığımızı ortaya koymayı. En zor zamanlarımızda onların inatçı bir kararlılıkla sergiledikleri direngen yüreklerinden emdik umudu. 12 Eylül karanlığında, kontrgerilla ikliminin çelik griliğinde üzerimize çöktüğü '90'lar boyunca doldurulduğumuz zindanlarda en olmaz denilen anlarda analarımızın sınırı olmayan yüreklerine sığındık.
 
Defalarca ölüme yatırdık bedenlerimizi. Defalarca analarımız bedenlerini önümüze barikat olarak koydu. Biz zindanlarda hücre hücre erirken onlar dışarıda, meyanlarda hücre hücre bizleştiler. Bizim yerimize de sokakları inlettiler. Analarımızın bedenlerine inen her darbeniz onları granitten kalelere dönüştürdü. Dün Gebze Cezaevi önünde olduğu gibi… Siz bizim analarımızla da, aklınızın alamayacağı adanmışlığımızla da baş edemezsiniz. Zulmünüz içinde boğulacaksınız."