21 Mayıs 2024 Salı

Taşeron patronu, PTT-Sen üyesi işçiye telefonda hakaretler yağdırdı

PTT'nin alt taşeronu Park Konak A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır, telefonda PTT-Sen üyesi olan bir işçiye telefonda hakaret etti. PTT-Sen görüşmenin ses kaydını yayınladı.

PTT-Sen Twitter hesabından, PTT'nin alt taşeronu Park Konak A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır ve sendika üyesi olan bir işçi arasında geçtiği belirtilen bir ses kaydı yayınlandı. Yayınlanan ses kaydına göre Yavuz Çakır olduğu belirtilen kişi, telefonda konuştuğu işçiye hakaret edip "Aldığın maaş haram olsun" dedi.

Bahsi geçen ses kaydında işçiye "Sen köpeksin" şeklinde seslendiği belirtilen taşeron patronu, işçinin telefonun hoparlörde olduğunu ve annesinin söylenenleri duyduğunu belirtmesi üzerine ise "Annen senin gibi bir köpeği doğurduğu için utanıyor" dedi.

Ses kaydını sosyal medya üzerinden paylaşan PTT-Sen hesabından, "Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanlığından aldığı güvenle işçiye köpek diyen Yavuz Çakır'ı pişman edeceğiz" denildi.

PTT-Sen tarafından Twitter'da paylaşılan ses kaydı şu şekilde:

 

Park Konak patronu Yavuz Çakır'ın taşeron işçiye yaptığı muamele budur. @PTTKurumsal yasa varsa kanun varsa teknik şartnamene uyar sözleşmeni feshedersin!

Binali Yıldırım ve @UABakanligi'ndan aldığı güvenle işçiye köpek diyen Yavuz Çakır'ı pişman edeceğiz.#PTTdeNeOluyor pic.twitter.com/4ooMw18jVO

— PTT-Sen (@ptt_sen) November 20, 2021