18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Tacizci polisin sahiplenilmesi suçtur'

Merve Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polise ilişkin açıklama yapan İHD Merkezi Kadın Komisyonu, tacizci polisin sahiplenilmesinin suç olduğunu belirtti.
İnsanlar Hakları Derneği (İHD) Merkezi Kadın Komisyonu, Ankara'da Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyelerinin düzenlediği eylemde gözaltına alınan Merve Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polis ile iligli yazılı açıklama yaptı.
 
İktidarın kadına ve çocuğa karşı ayrımcılık yapıldığını ve binlerce kadının erkek şiddetine maruz kaldığının hatırlatıldığı açıklamada, kadına şiddet uygulayan  erkeklerin cezasızlık ile ödüllendirildiğini kaydetti.
 
Erkeklerin, kadını nesnelleştiren, araçsallaştıran ve dört duvar arasına mahkum eden politikalardan güç aldığının belirtildiği açıklamada, Demirel'e yönelik yapılan cinsel saldırıda polisin suçüstü yakalandığı vurgulandı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada "cinsel saldırıların devlet tarafından sahiplenildiğini, kendilerine düşman olarak gördüklerine uygulanabilir olduğunun" belirtildiği hatırlatılarak "Türkiye tarihi gözaltında yapılan cinsel saldırı ve istismarlara yabancı değildir" denildi.
 
'TOPLUMUN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇAR'
 
AKP Milletvekili Özlem Zengin'in tacizi sahiplenen açıklamalarına ilişkin ise "Cinsel saldırının telaş ile değerlendirilmesi, suçun hafifletilmeye çalışılması açıklanamaz. Ancak bu açıklama, saldırıyı suç olmaktan çıkarmanın telaşı olarak tanımlanabilir" denildi. 
 
"Saldırılar kadının onurunu yok etmez, olayın aydınlatılmaması travma yaratacaktır ve toplumun çürümesine yol açar" denilerek tacizci polisin cezalandırılmamasının suç olduğu kaydedildi.