18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tacizci polise kamu davası açıldı

Ankara'da Şubat ayında TAYAD'ın düzenlediği eylemde gözaltına alınan Mrev Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polis hakkında kamu davası açıldı.
Ankara’da TAYAD eyleminde gözaltına alınan kadına cinsel saldırıda bulunan polise dava açıldı. Davayı Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan Twitter hesabından duyurdu. Sağkan, “Bu görüntüyü hatırlarsınız. TAYAD eylemindeki genç kadına emniyet görevlisinin müdahale şekli. Tabii ki peşini bırakmadık ve baromuzun yaptığı şikayet neticesinde cinsel saldırı suçundan kamu davası açıldı” dedi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Ankara Sakarya Caddesi’nden 16 Şubat günü Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) tarafından hapishanelerdeki koşulların düzeltilmesi için düzenlenen eylemde Merve Demirel isimli kadın gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına maruz kalmıştı. Olayla ilgili görüntülerin basına yansımasının ardından Emniyet Müdürlüğü, Demirel’in gözaltına alınırken direnmesi nedeniyle "böyle bir görüntü ortaya çıktığı" şeklinde açıklama tacizci polisi savunmuştu.
 
Merve Demirel ise yaptığı açıklamada, "Bu utanç bana yüklenemez. Haysiyetsizleştirilen, itibarsızlaştırılan ben değilim, tacizci polistir. Toplumda böyle bir algı var; tecavüzcülerin, tacizcilerin, onursuzca muamele yapanların yarattığı utanç kadınlar üzerine yüklenmeye çalışılıyor. Bu utanç onlara aittir" demişti.