26 Nisan 2024 Cuma

Suriye'de intihar saldırısı: 32 ölü

Ülkenin güneyindeki Süveyde kentinde düzenlenen intihar saldırısında 32 kişi hayatını kaybetti.
Suriye'nin güneyindeki Süveyde kentindeki bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda en az 32 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
 
İnsan Hakları Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdül Rahman, Süveyde'deki saldırıyı üç IŞİD çetesinin düzenlediğini söylerken, kentin kuzey ve doğusundaki köylerde de patlamalar yaşandığını kaydetti.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA ise en az 27 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, kentteki iki saldırganın daha takibe alındığını ve saldırıyı düzenleyemeden yakalandığını bildirdi.
 
Devlet televizyonu ayrıca IŞİD çetelerinin Süveyde kentinin kuzeydoğusundaki üç köye saldırdığını açıkladı.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçler ülkenin güneyindeki Ürdün sınırındaki Süveyde vilayetinin neredeyse tamamının kontrolünü elinde tutuyor.
 
Ülkenin doğusunda da IŞİD unsurları birçok kent ve kasaba merkezinden uzaklaştırılırken, örgüt son aylarda sürpriz saldırılar düzenledi.
 
Suriye ordusu son aylarda silahlı muhaliflere karşı ülkenin güneyindeki operasyonlarını yoğunlaştırmış ve Ürdün ile İsrail sınır boyunca birçok bölgeyi tekrar ele geçirmişti.