2 Mayıs 2024 Perşembe

Süperpak grevi anlaşmayla sonuçlandı

Süperpak Ambalaj'da 20 Haziran'dan bu yana süren grev, anlaşma sağlanması üzerine 186. günde sona erdi.
Süperpak Ambalaj'da toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine 20 Haziran 2018'de başlayan grev, 186. gününde anlaşma sağlanması üzerine sona erdi.
 
Grevin sona ermesine ilişkin açıklama yapan Süperpak işçileri, "Biz emekçilerin hakkımızı korumak ve yenilerini elde etmek için yaptığımız iş bırakma eylemini, 20 haziran 2018 den bu yana sürdürüyorduk. Selüloz-İş Sendikası Süperpak Ambalaj emek ve hak arama mücadelesinde grevin 186. gününde grevi sonuçlandırdık ve bir anlaşmaya varıp istediklerimizi aldık" ifadelerini kullandı.
 
İşçiler, "Dilenenler değil, direnenler kazanır. Haklı mücadelemizde bugüne kadar bize destek olmak amacıyla ziyaretimize gelen maddi ve manevi yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olan tüm herkese çok çok teşekkür ederiz" dedi. Süperpak işçileri ayrıca "Bütün işçi kardeşlerimize selam olsun. Var olma savaşında olan emekçilere, bu grevde yan yana yürüyen çağdaş emekçilere, kısaca insanlığı bir adım ileriye taşımak için emek savaşı verenlere, uzaktan yakından destek olan, sesimize ses olan, gücümüze güç katan, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan onurlu yürekli herkese selam olsun" dediler.
 
Anlaşmanın ayrıntılarına ilişkin bilgi ise henüz açıklanmadı.