18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sosyalistlerin yargılandığı dava Ekim'e ertelendi

Gazeteci Meşale Tolu ve ESP üye ve yöneticilerinin yargılandığı dava, gizli tanığın dinlenememesi üzerine 11 Ekim'e ertelendi.
Gazeteci Meşale Tolu ve çok sayıda ESP üye ve yöneticisinin yargılandığı davanın duruşması 29.Ağır Ceza Mahkemesi'de görüldü. 
 
Duruşmayı, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Margit Stumpp da izledi. 
 
Mahkeme heyeti, teknik imkansızlık nedeniyle gizli tanığın dinlenemesi üzerine duruşmayı 11 Ekim 2019'a ertelendi.
 
STUMPP: SÜRECİN UZAMASI BASKIYI ARTTIRACAK
 
Duruşmaya ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Margit Stumpp, "Bugünkü duruşma ciddi bir gerilemeye işaret ediyor" dedi. Duruşmada en azından gizli tanığın ifadesinin alınmasını beklediğini kaydeden Stumpp, bir sonraki duruşmanın ancak Ekim ayında yapılacak olmasının herkes üzerinde psikolojik baskıyı arttıracağını belirterek davanın ne zaman biteceğinin öngörülemediğini kaydetti.
 
ÇORLU: AMAÇ DAVA SÜRECİNİ UZATMAK
 
Duruşmayı izlemek için Almanya'dan İstanbul'a giden ve havalimanında pasaportuna el konulan Meşale Tolu'nun eşi Suat Çorlu da "Bütün dava gizli tanık ifadesine dayanıyor, ancak talebimize rağmen bu tanık dinlenmiyor. Dört aydır nasıl bir teknik sorun yaşanıyor?" diye sordu. Çorlu, bir gizli tanık olup olmadığının da sorgulanması gerektiğini belirterek bunun dava sürecini uzatmak için bir bahane olarak kullanıldığını vurguladı. 
 
BAŞKA SORUŞTURMALAR NEDENİYLE PASAPORTA EL KONULDU
 
Bu arada duruşma sırasında hakim, Çorlu ile ilgili mahkemenin yurt dışına çıkış yasağı talebi olmadığını, ancak başka soruşturmalar olduğunu söylemesi dikkat çekti.
 
Dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Suat Çorlu, polisler tarafındna bir süre bekletilmiş, ardından da pasaportuna el konulmuştu. 
 
Tolu, "Ankara Emniyet Müdürlüğü kararıyla Sabiha Gökçen Havalimanında eşim @suatcorlu‘nun pasaportuna el konuldu. Suat yarın görülecek olan duruşmamız için akşama doğru Almanya’dan İstanbul’a uçmuştu. Duruşmalarımıza katılmak, takip etmek istemek suç mu?" paylaşımı ile Çorlu'nun pasaportuna el konulduğunu duyurmuştu.