28 Mart 2024 Perşembe

Sosyalistler açlık grevini ikinci gruba devretti

"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan ESP, SKM, SGDF üyeleri, grevi ikinci gruba devretti. "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevi yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri açlık grevini ikinci gruba devretti.
 
Etkinliğe ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan, Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde açlık grevinde olan sosyalist Hülya Gerçek'in annesi Yıldız Gerçek ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı.
 
Etkinlikte konuşan SKM Genel Meclis üyesi Gülcan Taşkıran, gerçekleştirdikleri 3 günlük açlık grevi boyunca hareketli bir direniş grubu olduklarını, kurumları ziyaret ederken eylemlere de katıldıklarını ifade etti.
 
Taşkıran, Leyla Güven şahsında tüm açlık grevcilerine ses olmaya çalıştıklarını, gittikleri her yerde "ne yapabildiler, ne yaptılar, beraber ne yapabiliriz?" sorusunu sordukları ve önümüzdeki dönemde nasıl yürüneceği konusunda tartışmalar yaptıklarını belirtti.
 
Ardından söz alan ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü ise Leyla Güven'in öncü rolüyle memleketteki ablukaya yarmak için yol açtığını ve sosyalistler olarak Leyla Güven'e, açlık grevindeki direnişçilere ses olma çağrısı yaptı.
 
Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan da açlık grevindeki sosyalistlerin faşizmi yıkmak için yol gösterdiklerini, buradan en önemli şeyin dayanışma olduğunu vurguladı.
 
ESP'li Mesut Çeki de faşizme karşı mücadelede Leyla Güven'in maskesini toplumun her alanında bayraklaşması gerektiğini ifade etti.
 
Etkinlik Grup Vardiya'nın müzik dinletisiyle sona erdi.