28 Mart 2024 Perşembe

SKM Flormar önünde boykot çağrısı yaptı

SKM üyeleri, sendikaya üye oldukları için işten atılan 120 Flormar işçisi ile dayanışmat için Avcılar'da Flormar mağazası önünde boykot çağrısı yaptı.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri, sendikalaştıkları için işten çıkarılan Flormar işçilerine destek amacıyla Avcılar Flormar önünde eylem yaptı.
 
Boykot çağrısının yapıldığı eylemde "Flormar işçisi yalnız değildir", "Flormar değil direniş güzelleştirir" dövizleri açıldı. Eylemde konuşan İstanbul SKM Sözcüsü Ezgi Bahçeci, "Flormar, işçilerini sendikalı oldukları için işten çıkardı. 120 işçinin yüzde sekseni kadınlardan oluşuyor. 24 gündür Gebze'de direnişteler. Bizler onlara destek olmak için kadınlar olarak sizleri Flormar'ı boykot etmeye, buradan hiç bir ürün almamaya çağırıyoruz. Flormar şirketi bu gücü nereden buluyor? AKP'den alıyor. 'OHAL'İ siz işverenler için yaptık grevleri yasaklıyoruz' diyen Tayyip Erdoğan'dan alıyor. Biz kadınların AKP'ye vereceği oy yok. Flormar'dan da hiç bir ürün almıyoruz. Sizleri de işçilerle dayanışmaya ve Flormar'ı boykot etmeye çağırıyoruz." dedi.
 
"Yaşasın kadın dayanışması", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı eylemde halka yönelik konuşmalar yapıldı.