17 Mayıs 2024 Cuma

SKB, Şengalli Olania Çendy'in katledilmesini kınadı

Sosyalist Kadınlar Birliği, Almanya'nın Dortmund kentinde 24 Şubat pazartesi günü akşam saatlerinde Şengalli Olania Çendy'nin, evli olduğu erkek tarafından katledilmesini kınadı.

Almanya'nın Dortmund kentinde 24 Şubat pazartesi günü akşam saatlerinde Şengalli ve 4 çocuk annesi Olania Çendy, evli olduğu erkek tarafından bıçaklanarak katledildi. Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Çendy'in katledilmesini kınayan yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Bugün kadın özgürlük mücadelesinde sokakları terketmeyen kadınlar en yakınındaki erkekler tarafından şiddete tacize, tecavüze ve katliamlara maruz kalıyor. Şengal'de DAİŞ çeteleri tarafından tacize ve tecavüze uğrayan binlerce Ezidi kadın katledildi. Şimdi de Dortmund kentinde bir kadını erkek şiddetinden dolayı kaybettik. Almanya'da kadına yönelik şiddet her geçen gün artarken 15 Şubat'ta da Berlin'de ailesi tarafından evliliğe zorlanan Huriye intihar etti. Çendy ile bir kadın daha eksildik" denildi.

Savaşa, yoksulluğa, baskıya, kadın cinayetlerine karşı 8 Mart'ta alanlarda Çendy'nin, Huriye'nin, Saray Güven'in sesi olup "bir kadın daha eksilmeyeceğiz" şiarımızı haykıracakları vurgulanan açıklamada, "Tüm kadınları, her gün yaşadığımız şiddete, ayrımcılığa, taciz ve tecavüze karşı; kadın cinayetlerine dur demek icin SKB Almanya olarak kadın özgürlük mücadelesini yükseltmeye, örgütlenerek direnişimizi büyütmeye çağırıyoruz" diye belirtildi.