26 Nisan 2024 Cuma

SGDF'li Doğan: Adalet ve özgürlük için 1 Mayıs'a

1 Mayıs'ta gençlik de emeğin yanında olacak ve sözünü söyleyecek. ETHA'ya konuşan SGDF MYK Üyesi Özge Doğan, "Adalet ve özgürlük için yürü üstüne üstüne" şiarıyla 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirterek "Emeğin, onurun ve özgürlüğün yanında olan herkesi 1 Mayıs'ta SGDF saflarına çağırıyoruz" dedi.
İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs yaklaşırken işçi ve emekçilerin hakları gasp ediliyor, gençliğe yönelik saldırılar artarak devam ediyor.
 
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK Üyesi Özge Doğan, 1 Mayıs'a ilişkin ETHA'ya konuştu. AKP, iktidarı boyunca gençliğe yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdiğini vurgulayan Doğan, AKP'nin cinsiyetçi eğitim sistemi ile politik islamcı ideolojiyi gençliğe empoze etmeye çalıştığını söyledi.
 
Gençlerin sadece eğitim alanlarının değil aynı zamanda politik özgürlük alanlarının da giderek daraldığına dikkat çeken Doğan, "Özellikle OHAL'le birlikte hapishanelere doldurulan öğrencilerin sayının giderek artması bile gençlerin neden 1 Mayıs'ta alanlarda olması gerektiğini gösteriyor" dedi.
 
'GENÇLİK İŞSİZLİK VE GELECEKSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA'
 
Gençlerin yoğun olarak geleceksizlik kaygısı yaşadığını vurgulayan Doğan, "Beyin göçünün çok fazla olması, üniversiteleri bitiren gençlerin işsizlikle yüz yüze kalması, üniversite mezunlarının inşaatlarda çalışmak zorunda kalması geleceksizlik kaygısını pekiştiriyor. Bugün öğrenciler de eğitimlerine devam etmek için işçi olmak zorunda kalıyor. Verilen burslarla ve kredilerle bu pahalılıkta geçinemeyen öğrenci gerçeği var" diye belirtti.
 
Gençlerin geçinememesinin AKP'nin politikalarından dolayı olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bu sistemde gençlerin bir geleceği yok, özgür ve onurlu bir yaşam sürdürme şansları da yok. Bu yüzden gençler 1 Mayıs'ta emekçilerin yanında olmalı" diye konuştu.
 
'GENÇLİKTE TECRİT ALTINDA'
 
Hapishanelerde süren açlık grevi direnişine değinen Doğan, tecridin sadece hapishanelerde değil yaşamın her alanında tecridin yaşandığını vurguladı. Üniversitelerde kayyum rektörlerle gençliğin tecrit altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:
"Kayyum siyaseti sadece Kürdistan'da yok, bizim karşımıza da kayyum rektörlerle çıkıyor. Gençliğin sözünü üretebileceği alanları kısıtlamaya çalışıyorlar. Tecrit toplumsal yaşamın her alanlarında kaldırılmalı, 1 Mayıs alanlarına giderken de bu direnişi sahiplenen ve büyüten bir rota izleyeceğiz. 1 Mayıs'ta tecride karşı güçlü söz söyleyeceğimiz duraklardan biri."
 
'ÖZGÜRLÜK İSTEYEN KADINLAR OLARAK 1 MAYIS'TAYIZ'
 
Genç kadınların 1 Mayıs'ta alanlarda olması gerektiğinin altını çizen Doğan, "Genç kadınlar adalet ve özgürlük istiyor. Her fırsatta sokakta bunu dile getiriyor" diye aktardı.
 
"Kadın katliamlarında yargıda adaletsizlik, yaşam hakkımızın gaspını görüyoruz. Yaşam hakkımızın olmadığı, sokakta özgürce dolaşamadığımız bir sistemdeyiz. Hayat tarzımıza, bedenimize karışılan, bir toplumda ötekileştirilen, cisniyetçi eğitim sisteminde ikinci cins olarak görülen kadınlar; kadın katliamlarına karşı adalet isteyecek. Yargıda çifte standartlara karşı adalet isteceğiz. Erkek- devleti her yerde hissetiğimiz bir sistemde 1 Mayıs'ta alanlarda olmalıyız" diyen Doğan, genç kadınlara 1Mayıs'a kayılma çağrısı yaptı.
 
'SGDF ADALET VE ÖZGÜRLÜK TALEBİYLE ALANLARDA OLACAK'
 
SGDF'nin 1 Mayıs'a "Adalet ve özgürlük için yürü üstüne üstüne" şiarıyla katılacağını aktaran Doğan, halkların, gençlerin bu topraklardaki en temel talebinin adalet ve özgürlük olduğuna vurgu yaptı. Gençliğin bu sisteme öfkesine dikkat çeken Doğan, "Avukatlardan akademiye kadar toplumun her kesmini karşısına alan AKP ve AKP'nin dayattığı yaşamı reddeden bir toplumsal taban var" diyerek SGDF'nin adalet şiarının nedenini açıkladı.
 
SGDF'nin 1 Mayıs çalışmaları hakkında bilgi veren Doğan, şöyle konuştu: "1 Mayıs'a gitmeden önce 23 Nisan'da buluşmalar, piknikler örgütleyeceğiz. Sokak çalışmaları, afiş, sticker çalışmaları yapacağız. Propaganda ve ajitasyon çalışmalarını ile gençliği SGDF saflarına çağıracağız."
 
Doğan, son olarak "Adalet ve özgürlük isteyenleri, onurlu bir gelecek için SGDF saflarında 1 Mayıs alanlarına çağırıyoruz" dedi.